У Придніпровський – за гроші

28.05.2009, 22:36 Переглядів: 2 182
Парк хочуть взяти в оренду – після реконструкції він може стати платним.
Мерія сподівається, що орендар орендар знайде інвестора для будівництва театру.

Структура, що належить Володимиру Матицину, пропонує взяти парк «Придніпровський» в оренду. Планують зробити реконструкцію, поставити нові атракціони, на місці руїн збудувати кафе. Разом із тим у парку вирaосте огорожа – вхід може стати платним. Влада поки що міркує, чи давати згоду, але схильна сказати «так».

– Днями до мерії надійшов лист від компанії «Градосфера» про те, що вона готова взяти в довгострокову оренду Придніпровський парк, – розповідає віце-мер Василь Хоменко. – Це ініціатива Почесного громадянина міста Володимира Матицина. Наразі влада розглядає це питання. Я особисто вважаю, що це доцільно. Ця людина може зробити з Придніпровського кращий парк України... Конкретні пропозиції ще не надходили. Перше, що вони хочуть зробити – огородити парк, зробити охорону, а також провести реконструкцію: оновити атракціони, збудувати дитяче кафе, облаштувати місця для розваг.

Ескізний проект реконструкції парку вже давно готовий. Ще з минулого року він припадає пилом у кабінеті директора «Придніпровського». Адже розробити його розробили, а коштів на реалізацію – нуль.

– Цим проектом у першу чергу заплановано будівництво туалету, огорожі, електрифікація парку, бо зараз тут темнота безпросвітня, – демонструє товстеньку теку з ескізами Валентина Бугаєць, директор парку «Придніпровський». – Паралельно з цим потрібно купувати нові атракціони – хоча б по два-три на рік. Другий етап – робота над ландшафтом, зведення нових будівель на місці існуючих, висадка квітів, встановлення вазонів, укладання нової плитки…

Як виглядатиме парк після реконструкції, ще незрозуміло – для цього на основі ескізного проекту потрібно розробити більш детальний, робочий проект. На питання, що буде з деревами, якщо орендар вирішить щось знести заради нових кафе, посадовці в один голос запевняють: це неможливо, бо парк має природоохоронний статус. Тож, наміри «забрати» хоча б трохи паркової площі потрібно узгоджувати з обласними інспекціями та депутатами.

– Зводити будівлі можна лише на місці вже існуючих. Тобто, знесли приміщення адмібудівлі – на його фундаменті звели нове, – пояснює пані Бугаєць.

Однак кременчужанам все одне лячно – приклад парку МЮДа (нині там гіпермаркет «Амстор») демонструє, що знесення дерев у нашому місті – не проблема.

Переговорів щодо оренди парку з його керівництвом поки що не було – все на рівні розмов. А вони ведуться вже давно…

Як заробити на парку?

– На реконструкцію «Придніпровського» потрібно мінімум 50 мільйонів! А нам цього року виділили 70 тисяч гривень, і навіть фінансують в останню чергу…– ділиться з нами Валентина Бугаєць. – Сам парк не може заробити таких коштів. Атракціони працюють, але людей немає. Проте лише вони можуть приносити парку гроші. Нові ж атракціони коштують надто дорого: найдешевший – 150-180 тисяч гривень. Були б гроші, можна було б поставити автодром, дитяче колесо, ромашку, біля знаку жертвам Чорнобилю – облаштувати американські гірки, купити нове колесо огляду із закритими кабінками, бо на цьому соромно людей катати... 
Пані Бугаєць впевнена: якщо у парк вкласти гроші, їх можна «відбити» не лише на нових атракціонах та кафе. Можна було б облаштувати тенісний корт, ділянку для гри у пейнтбол, зробити маленький зоопарк, алею закоханих та альтанку – і брати гроші за фотозйомку.

Чи буде «Придніпровський» платним?

На це питання відповіді не дають. Однак посадовці вважають: якщо вхід у парк навіть і буде платним – нічого страшного.

– Не знаю, чи буде вхід платним, чи ні. Але і в Білій церкві, і в Кіровограді парки платні, і там дійсно є на що подивитися і де відпочити, – вважає віце-мер Василь Хоменко.

Цієї ж думки і міський голова: якщо парк буде у належному стані, то і вхід може бути платним.



 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх