Кременчужан «динамлять» із квартирами

17.03.2010, 21:19 Переглядів: 1 920
Юля пообіцяла, а після виборів усе заглохло.
Дім на вулиці 50 років Жовтня, 38 мали добудувати у серпні і дати квартири 20-м сім‘ям. Але тепер - зась!
Фото: Дмитрий Бабец

Це саме ті 20 квартир, кошти на які пообіцяла виділити Юлія Тимошенко, перебуваючи у січні в Кременчуці. Прем’єр (тепер вже колишній) хотіла, на прохання міської влади, виправити скандальну ситуацію з розподілом житла у Кременчуці. Але нині коштів ніхто не обіцяє…

Лікар-травматолог дитячої лікарні Ігор Боровик стоїть у квартирній черзі більше 21 року. На облік його ставили ще як молодого фахівця і, за законом,  мали б дати житло у першу чергу. Та лікар ще й досі чекає. Він – один із тих 20 кременчужан, кому у грудні минулого року не вистачило квартир, добудованих за державні кошти. Така програма діяла в державі – викуповували житло, добудоване на 70%, щоб надати його безплатно тим, хто стоїть у квартирній черзі.

Нагадаємо, Кременчуку перепало 62 «безплатні» квартири, але ситуація з їх розподілом – скандальна. Списки щасливчиків, які мали отримати довгоочікуване житло, у нашому місті переписували тричі. Причина – Кабмін міняв порядок розподілу цих квартир. І вийшло так, що людям, які стоять у черзі, вже пообіцяли житло, і навіть виписали ордери, а потім ті ордери пішли у корзину для сміття. (Детальніше див. «ТелеграфЪ» №50 від 10.09.09).

– Я писав листи, звертався в державні інстанції, – розповідає Ігор Боровик. – З міністерства праці та соцполітики прийшла відписка, що квартири розподіляють органи місцевого самоврядування, а постанова Кабміну, яка все змінила, була викликана необхідністю «впорядкування розподілу».

Перебуваючи у Кременчуці, Юлія Тимошенко пообіцяла виділити державні кошти ще на 20 квартир. Була домовленість, що житло добудує ТОВ «Житлоінвест» у серпні цього року. І люди згодилися почекати. Та марно. Ігор Боровик писав електронні листи у партію «Батьківщина». На останній лист (перед виборами) ніхто навіть не відповів…

Зате відділ обліку та розподілу житлової площі, вже після президентських виборів, отримав чітку відповідь, зміст якої: ні грошей, ні квартир не буде! Лист підписаний паном Святко – в.о. голови правління Державної іпотечної установи (через ДІУ йшло державне фінансування на добудову житла). У листі сказано, що обов’язковою умовою придбання квартир є «здання в експлуатацію із внутрішніми опоряджувальними роботами у строк до 25.12.09 року, що не може бути виконано забудовником ТОВ «Житлоінвест». Павло Довгий, керівник відділу обліку та розподілу житлової площі, підкреслює, що строки «не в’яжуться»: Тимошенко обіцяла кошти у січні, а тут пишуть про грудень минулого року.

– Зараз ми готуємо лист вже для нового уряду з тим, щоб нам віддали обіцяні 20 квартир і дозволили розподілити ще 8 спірних квартир (із тих 62), списки на які ніяк не узгодить Міноборони, – прокоментував Павло Довгий.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх