Керівника спецкомбінату ритуальних послуг не знімуть, гроші людям не повернуть

12.06.2009, 10:31 Переглядів: 1 717
Мер не зважає на рекомендації депутатів.

Микола Глухов заявив, що не виконуватиме рекомендації депутатської комісії: не зніме з посади керівника спецкомбінату ритуальних послуг Віталія Дедюріна. Журналісти ж поцікавилися: чи повернуть людям по тисячі гривень, свого часу взяті за резервування могил?

4 червня на комунальному підприємстві «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» (СКРП) відбулися збори. Туди запросили мера і журналістів.

Працівники спецкомбінату непокоїлися з приводу його можливого закриття. Адже на минулу сесію міськради винесли проект рішення про реорганізації СКРП у ритуальному службу. Однак депутати його не затвердили, мотивуючи тим, що «зміна вивіски» нічого не міняє. До цього, нагадаємо, спеціальна депутатська комісія перевіряла діяльність комбінату та відповідність її закону. Претензії на адресу керівника комбінату Віталія Дедюріна стосувалися, зокрема, неправомірної плати за резервування місць на цвинтарі, додаткової плати за «терміновість» поховань та інших сумнівних розцінок. («ТелеграфЪ» неодноразово писав про це на своїх сторінках). Комісія ж рекомендувала зняти Віталія Дедюріна із займаної посади.

Натомість на зборах працівники колективу виступили на підтримку свого керівника. (Хоча хто з працівників відкрито сказав би інше? Та ще, якщо начальник сидить у президії?) Наприкінці зборів мер заявив:

– Я не почув у виступах колективу, що Дедюріна потрібно знімати. Мене керівник влаштовує. Він почав наводити порядок, і це комусь не подобається.

Міський голова мав на увазі напружені відносини спецкомбінату з приватними підприємцями, які теж скаржилися на утиски з боку пана Дедюріна.

А гроші за резерв людям так і не повернуть…

Підприємці – підприємцями, а люди – людьми. Особливо, коли йдеться про захмарні розцінки на поховання. Нагадаємо: спочатку була тисяча гривень для всіх без винятку – плата встановлена цілком на розсуд керівництва комбінату. Після численних скарг виконком таки втрутився: погодив нові, більш низькі розцінки і зробив послугу безплатною для ветеранів. Однак прокуратура і це рішення виконкому опротестувала: адже за законом місце для родинного поховання надається безкоштовно. Виконком скасував своє ж рішення, реагуючи на протест прокуратури. Однак СКРП взагалі перестав виділяти резерви (мовляв, до роз‘яснення процедури). І повертати отримані раніше за це гроші не збирається.

– Послуга резервування була добровільною. Людей ніхто не примушував платити, вони могли не замовляти послугу, – сказала під час зборів говорить головбух СКРП.

Мер Микола Глухов лише додав:

– Якщо люди не згодні – хай звертаються до суду.



 
Теги: Дедюрін
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх