Квитків на море майже не залишилося

11.06.2009, 10:23 Переглядів: 2 344
Місця у потягах поки є, однак ще трохи – і залишаться самі «боковушки».

Криза не відбила у кременчужан охоти до відпочинку – квитки на море розбирають вельми жваво. Залізничники радять купляти їх завчасно, аби не труситися потім на верхніх полицях та «боковушках».

– Днями брала квиток на сімферопольський потяг, – ділиться з нами кременчужанка Тетяна. – Їду на південь 11 червня. Квиток мені продали без проблем, однак нормальних місць уже не було – довелось брати «боковушку».

На залізничному вокзалі «Телеграфу» підтвердили, що сезон відпусток уже настав – квитки беруть переважно на червень-середину липня.

– Щоправда, подорожуючих стало трохи менше, ніж минулого року. Ажіотажу поки немає, квитки є. Однак варто взяти їх заздалегідь, якщо хочете краще місце – бо нижні полки розберуть, залишаться верхні та бокові. Очікуємо, що найбільш напруженим будуть липень і половина серпня, – пояснює Олена Ольшанська, начальник залізничного вокзалу.

Пані Ольшанська додає, що потяги на Крим ходитимуть практично кожного дня. По непарних числах курсує «Кременчук-Сімферополь» – відправляється о 19.45 і прибуває до Криму об 11.15. Також із червня через наше місто на південь їздитимуть білоруські потяги з Полоцька, Вітебська та Мінська. Час їхньої відправки з Кременчука – о 16.10, у Криму – рано-вранці, о 5.46. Поїздка у купе до Сімферополя вам обійдеться у 128, у плацкарті – у 85 гривень. Далі готуйте ще гривень 20-30 на те, аби доїхати до курортного міста.

Дорожче і без комфорту

Якщо їдете автобусом, не виключено, що доведеться пожертвувати комфортом – кременчуцькі міжміські перевізники можуть запхати вас у салон завбільшки з невеличку консервну банку. Тому замовляйте місця зазделегідь і не забудьте поцікавитися, якою маршруткою вас повезуть. Однак вони курсують практично кожного дня у багатьох напрямках, і якщо ви замовили місце – це вже напевно. А от квитки на гарні та великі автобуси, що зупиняються на автовокзалі, – дорожчі, і місця у них практично не бронюють. Теоретично ви можете піти та взяти квиток години за три до прибуття автобуса. Практично – вас можуть поводити за ніс, розповісти, що місць «ну зовсім немає» та запропонувати заплатити за бронь:

– За кілька годин до відправки автобуса я не могла взяти квиток, – розповідає кременчужанка Вікторія. – Підійшов якийсь дядечко, похитав головою, мовляв «так багато народу на цей рейс, місць може й не бути!» і сказав, що можна забронювати, але це вийде на 25 гривень дорожче. Я дала гроші, дядечко повернувся з квитком, на якому було надрукована вартість –100 гривень, я ж віддала 125! До речі, автобус виявився напівпорожнім. Але я й тому була рада – їхати потрібно було вкрай!

Із бронею, взагалі, «без півлітра» не розібратися – головні офіси компаній-перевізників розташовані в інших містах. У «Гюнселі» повідомили, що вартість броні – п‘ять гривень. В «Автолюксі» ж зазначили: доведеться заплатити за вартість проїзду, немов їдеш із Києва та ще плюс 20 гривень за бронь – виходить близько 90 гривень.

У бік Азовського моря із Кременчука їдуть лише два автобуси – на Кирилівку та Бердянськ. Аби дістатися до останнього, вам доведеться витратити день – автобус виїжджає з автовокзалу об 11-й ранку. Вартість – трохи більше 100 гривень. Також ви можете приєднатися до місцевих турфірм, що возять туристів: проїзд в обидва кінця – гривень 300. Поїзди до Азовського моря із Кременчука не їздять – можете дістатися з пересадкою до Полтави або Знам’янки.



 
Автор: yaremko
Теги: море
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх