Стало відомо, що...

11.03.2010, 21:47 Переглядів: 2 443
… рубати дерева стало дорожче, а кущі – дешевше..

Виконком затвердив нові розміри відновної вартості зелених насаджень. Так, зрубати дерево тепер коштує на 10-20% дорожче, ніж раніше. Чим старше дерево і кращий його стан, тим вища відновна вартість. Наприклад, зрубати молоду тополю, що в поганому стані, коштуватиме 354 грн (сосна дорожча – вона довше росте – 632 грн). Найдорожче – знести стигле дерево, так би, мовити, «у розквіті» – це обійдеться від 1184 до 1952 грн.  Знесення кущів, навпаки, стало дешевшим на 20-30% і коштує від 150 до 384 грн. Отримані гроші будуть використовуватися на висадку нових дерев, чагарників та догляд за ними протягом року.  

…90 тисяч гривень невдовзі посадять у Кременчуці. Таку суму міська влада виділила з фонду охорони навколишнього середовища на закупівлю саджанців, які висадять у квітні. За словами Геннадія Демьохіна, начальника міського відділу екобезпеки, гроші витрачатимуть районні ради –  там вирішать, які дерева та кущі (та за яку ціну) треба посадити.  

… «собачо-котячий» податок піде на утримання бездомних тварин. Нагадаємо, з власників домашніх тварин хочуть брати податок – 17 грн на рік. Його передбачають нові Правила утримання тварин в Кременчуці, які мають затвердити на наступній сесії. Сенс податку – за незручності, які іноді створюють домашні улюбленці сусідам тих, хто їх утримує. Як пояснив «Телеграфу» Олександр Прядко, заступник начальника УЖКГ, гроші підуть на утримання притулку для бездомних тварин. На даний час їжу для них купують за пожертви. З бюджету грошей практично не виділяється.  А от майданчики для вигулу собак у місті не з‘являться – відділ архітектури не знайшов для них вільного місця.

…на розчищення  водних каналів дадуть півмільйона гривень –  їх закладуть у майбутній бюджет. Про це повідомив Олександр Любенко, начальник управління житлово-комунального господарства. Йдеться про дренажні канали, куди стікає вода від танення снігу та після дощів. Підприємство «Благоустрій Кременчука», яке доглядає за ними, просить майже 14 млн грн. Та в УЖКГ вважають, що ця сума надто завищена. Ще 200 тисяч гривень із майбутнього бюджету місто виділить на модернізацію перекачувальних станцій. Насоси там ненадійні і потребують заміни.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх