Є результат

20.06.2009, 09:18 Переглядів: 1 547
Плати за місце на цвинтарі таки не буде, пообіцяв міський голова.

16 квітня у Палаці культури КрАЗ відбулося громадське обговорення міських проблем у сфері поховання. Організатором його виступив депутат Андрій Погрібний, який, нагадаємо, очолював спеціальну комісію, що перевіряла діяльність спеціалізованого комбінату ритуальних послуг (СКРП). Комісія знайшла порушення і рекомендувала меру міста звільнити з посади Віталія Дедюріна, керівника комунального підприємства СКРП. Претензії до нього, в основному, стосувалися неправомірної плати за так звані додаткові «послуги». Зокрема це й плата за резервування місць на цвинтарях, хоча законом передбачено, що місце під родинне поховання надається безкоштовно. («ТелеграфЪ» першим підняв цю проблему.) Потім виконком скасував плату, але у той же час керівництво СКРП заявило, що послуга не надаватиметься взагалі.

Тепер ми раді повідомити, що таки є результат. Виступаючи перед кременчужанами, мер Микола Глухов пообіцяв, що послуга надаватиметься, і місце під родинне поховання таки виділятиметься безплатно (за умови здійснення першого поховання, як це і передбачено законом).

Кременчужани (переважно пенсійного віку), які прийшли на слухання, скаржилися на те, що свого часу заплатили по тисячі гривень за резерв. Мер порадив звертатися до суду:

– Поки що я не бачу шляхів, як повернути ці гроші. Якби було рішення суду, що плата взята незаконно, тоді б ми шукали гроші з бюджету, інакше це нецільове використання бюджетних коштів, – сказав Микола Глухов.

На адресу ж пана Дедюріна, керівника СКРП, із зали лунали дружні вигуки:

– Звільнити! «Беспредел!»

Винуватця «торжества» у залі не було. А присутні представники адміністрації спецкомбінату вийти на трибуну не ризикнули. За них віддувався мер…



 
Автор: editor
Теги: місце
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх