Міська влада хоче повернути «Спрут»

4.03.2010, 17:58 Переглядів: 1 607
У мерії планують «обійти» заборону санстанції на відключення каналізації боржникам.
Фото: Дмитрий Бабец

Спочатку ми створимо собі проблему – дозволимо відключати каналізацію. А потім «героїчно» будемо її долати – «полювати» на тих громадян, хто виносить помиї у двір. Так на сьогодні виглядає позиція мерії. Поновити відключення планують вже через два тижні. Щоправда, вирішувати, кого карати, а кого – ні, буде не водоканал, а комісія.

2 березня у виконкомі засідала протиепідемічна комісія. Головував віце-мер Олександр Биков. На повістці дня – виконання постанови санстанції про заборону відключення каналізації боржникам. Водоканал практикує відключення окремих квартир за допомогою приладу «Спрут», однак від цього страждають і сусіди неплатників. Нині заборона СЕС діє, але 242 споживачі і досі відключені від мереж. Нагадаємо, санстанція вбачає у цьому порушення закону про санепідблагополуччя населення: створення передумов для розповсюдження інфекційних хвороб.

Проте водоканал наполягає на відключеннях. Валерій Медведовський, директор підприємства, зазначив, що це – найдієвіший метод боротьби з безнадійними боржниками. Його аргументи: кременчужани стали гірше платити, дізнавшись, що діє заборона на відключення каналізації. Так, за даними водоканалу, за грудень процент оплати послуг населенням склав 95,5%, а за січень – 91%.

Врешті розмова на комісії звелася до того, що відключення слід дозволити. А постанову санстанції – призупинити. А за тим, щоб відключені боржники «не ходили» у вікна і не виливали у двір помиї, порушуючи санітарні норми, слідкуватимуть представники влади і дільничні міліціонери. На порушників складатимуть адмінпротоколи. Саме такий варіант вирішення проблеми був запропонований віце-мером Олександром Биковим.

Проте після довгих дебатів на засіданні таки дійшли згоди, що не в праві призупиняти постанову СЕС. Позиція ж Олександра Самойленка, в.о. головного санітарного лікаря міста, була половинчатою:

– Принципово ми не заперечуємо, але треба вирішити питання, куди дівати стоки, – висловився він.

Підсумок засідання комісії такий: нових відключень каналізації поки що не буде. Але до питання повернуться за два тижні. За цей час по домівках боржників водоканалу походить  комісія у складі представників водоканалу, міліції, санстанції, представників влади. Потім комісія дасть своє резюме: кого відключати, кого – ні.

Журналістам теж запропонували ввійти до складу комісії. Ніхто не погодився. Бо навіщо ж створювати передумови для порушення закону і санітарних норм?



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх