Кременчук накрило димом

2.07.2009, 09:33 Переглядів: 2 221
Під містом вигоріло 37 гектарів лісу.
Через пожежу місто заволокло димом, а обгорілі залишки кори падали на кременчужан прямо з неба!
Фото: Станислав Константинов

У День Конституції та День молоді пожежним було не до свята. Поблизу Соснівки вогонь «з‘їв» 37 гектарів лісу. Більше шести годин його намагалися загасити, а в цей час кременчужани задихалися від диму. Пожежу гасили понад 200 рятувальників – на таку купу народу не вистачило навіть лопат – їх МНСникам «підігнала» наша мерія.

– Десь о пів на шосту з боку Занасипу ми побачили густий дим, – розповідає Тетяна, мешканка Чередників. – Було таке враження, що Занасип горить! Дим усе чорнішав і закрив собою сонце. Навіть собаки злякалися і почали гавкати! Тварини взагалі першими реагують на такі речі, а від цього й нам моторошніше. Згодом довідалися, що горить ліс. Та й вітер почав доносити обгорілі залишки кори прямо на подвір’я будинків.

Містом поширились чутки, що причина диму – пожежа на одному з хімічно небезпечних підприємств. Однак ця версія виявилась хибною – горів ліс біля Соснівки.

– Переважно там горіла лісова підстилка. Дерева теж, але в незначній кількості, – пояснив мер міста Микола Глухов.
Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невідомих «героїв». Пожежні кажуть, що було два осередки загорання, тому полум’я розповсюдилось так швидко. Через пожежу згоріло 37 гектарів лісу, за попередніми розрахунками збиток – 400 тисяч гривень. Інші 663 гектари МНСники рятували більше шести годин – роботи завершились аж опівночі! Рятувальникам було не солодко – для гасіння такої пожежі їм не вистачало навіть лопат. Із цим «знаряддям праці» допомогла мерія – пожежникам доставили 70 штук, аби вони відгрібали траву від стовбурів дерев і не давали їм обгоріти. Будівля тубдиспансеру, що знаходиться в районі Соснівки, не постраждала – пожежа до нього не дісталась.

Для астматиків створили спецбригади

Дим, що рознісся містом, шкідливий для здоров’я. Особливо важко його переносять астматики:

– Від пожежі могли найбільше постраждати хронічно хворі з серцево-судинними захворюваннями та хворобами дихальних шляхів, – розповів головний лікар станції швидкої медичної допомоги Ігор Дубницький. – У астматиків могли загостритися напади. Ми негайно створили дві бригади, які б обслуговували подібні виклики, особливо в районі третього Занасипу, де було найбільше диму. На щастя, сплеску викликів не зафіксовано.

На майбутнє, якщо місто знов накриє димом, лікар рекомендував кременчужанам виїхати за межі димової зони, а якщо цього зробити не можна, то хоча б зачинити вікна і добитися прохолоди в кімнатах.

Мовою цифр

Гасили всім аулом!

37 га лісу знищено, з них 27 га – лісова підстилка, а на 10 га обгоріли верхівки дерев

663 га лісу врятовано

Для гасіння пожежі знадобилось:

10 пожежних машин

та 221 рятувальник



 
Автор: bulashev
Теги: ліс пожежа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх