Свастику приберуть

11.07.2009, 09:41 Переглядів: 1 844
У вересні, на День міста, у Кременчуці може з’явитися нова симпатична окраса – Гонг Миру..

Це – міжнародний пацифістський проект, ініційований урядом Індонезії та підтриманий Міжнародною співдружністю. У Кременчуці ідею пропагує Асоціація сприяння міжнародному бізнесу. Символічні гонги встановлюються у різних країнах світу як знаки миру та неприйняття ксенофобії і тоталітаризму.

Гонг Миру – ефектна споруда з кольорових металів вагою у 150 кілограмів. На ній зображена і земна куля, і низка кольорових прапорів різних держав, і символи 10 найвпливовіших світових релігій. Через ці символи і виникли проблеми із встановленням Гонга Миру у Кременчуці. Конфлікт спалахнув через зображення свастики, яке використовується буддистами. Віце-мер пан Хоменко розцінив цей символ як недоречний у місті-герої Кременчуці. Посольство Республіки Індонезія із розумінням сприйняло позицію віце-мера. Кременчуцька мерія отримала офіційного листа, у якому уряд Індонезії свідчить, що з поваги до переконань кременчужан, буддійський символ свастики буде видалений та замінений на зображення православного хреста.

Розкішний кольоровий Гонг виготовлятиме індонезійська сторона. Транспортуватиме та монтуватиме – українська. За правилами, Гонг Миру встановлюють лише в одному місті країни. Тож, якщо все обійдеться, він стоятиме в одному-єдиному на всю Україну Кременчуці. Або на площі Перемоги, або у парку Миру. Краще б – на площі. Має ж там, нарешті, з’явитися щось більш сучасне та симпатичне, ніж жалюгідна клумба та вічно живий Ленін.



 
Теги: гонг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх