Кременчужан мало не підсмажили!

9.07.2009, 09:39 Переглядів: 1 976
Святковий вогонь на Івана Купала розійшовся не на жарт – людей мало не зачепило полум’я.
Через прохолоду купалися на свято мало, але біля річки відпочивало чи не половина Кременчука

Народ у віночках та в українських сорочках можна було побачити з шостого на сьоме липня у парку Придніпровському. Тут по повній програмі святкували Івана Купала. Спочатку глядачів розважав ансамбль «Славутич», потім на сцені витанцьовували козаки. Але, як не дивно, хоча зазвичай прихильники такого «шоу» – люди більш поважного віку, на гулянку прийшло багато молоді. Місцеві кущі пішли на вінки – народ хотів виглядати святково.

– Прикольно так було! Перший раз сюди потрапила, стільки народу! Усі веселі, хороводи водять, он дівчата в українських сорочках із вінками людей розважають, – ділиться із нами кременчужанка Олена.

Традиційне святкове вогнище цьогоріч розійшлося не на жарт. Опудало Івана Купала спалахнуло так сильно, що язики полум’я мало не зачепили кременчужан, людям довелось відійти подалі. А саме вогнище було видно навіть далеко від парку:

– Ми із друзями сиділи біля Крюківського мосту, коли бачимо, чорний дим валить. Чи то у парку, чи то ще далі, не зрозуміло. А потім дійшло, що то у Придніпровському багаття запалили.

Вогнища цього дня розводили не лише у парку – кожен відпочивав, як міг. Хтось розводив багаття на острові, хтось на затоні, а дехто на Центральному пляжі:

– Ми от вирішили скромно відзначити це свято, – розповідає компанія відпочиваючих на Центральному пляжі. – Взяли горілки, пива, бо без нього ж – гроші на вітер. Прихопили з дому, хліба з салом, часнику, бо криза! Хочемо багаття розпалити, трохи пострибати.
Недалеко від них біля вогнища зібрався натовп чоловік із тридцять – тут усім раді – усі гріються та стрибають через святкове багаття.

Місцеві кущі пішли на вінки

Місцеві кущі пішли на вінки



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх