Де знайти дешевий цукор?

6.08.2009, 10:17 Переглядів: 2 345
Партію солодкого продукту обіцяють завезти у серпні у кілька кременчуцьких магазинів.
Ціна на цукор з початку року виросла десь на дві гривні за кілограм. Згідно із моніторингом відділу торгівлі, зараз найдешевший цукор (не з держрезерву) у межах 5-6 гривень можна знайти на ринках «Аврора» та «Крюків’янка».

Цукор із аграрного фонду, який уроздріб продають за ціною трохи вищою, ніж чотири гривні, збираються придбати такі супермаркети як «Простор», «Еко-маркет», «АТБ».

Люди, що вишикувались у чергу із кошиками та пакетиками і хвилин по 20 чекають, поки ж настане їх час – таку картину можна було побачити тижні зо два у супермаркеті «ЕКО-маркет», що на Молодіжному. Ще б пак, це єдине місце, де продавали цукор за рекордно низькою ціною – 4,05 гривень. Чому дешево було саме в «ЕКО»? Бо сюди завезли 10 тонн цукру із держрезерву, пояснила начальник відділу торгівлі Людмила Жорняк. Такий самий цукор мав з’явитись і в інших магазинах міста, однак досі немає.

– Складно укладати договори. У нас два кременчуцькі підприємства, визначені Кабміном – це «Простор» і «Богдан», мали укласти договори на поставку цукру із Аграрним фондом до першого серпня. Однак процедура затягується, з’явилась додаткова угода, документи ніяк не підпишуть, – пояснює пані Жорняк. – А «ЕКО-маркет» отримав цукор не як кременуцьке підприємство, а через Київ, бо це ж всеукраїнська мережа.

Усього Кременчук хотів отримати близько 200 тонн дешевого цукру. Однак чому ж тоді місту перепало лише 10, і те, завдяки всеукраїнській мережі супермаркетів? Ми зателефонували до «Простору». Там повідомили, що із ними Аграрний фонд досі не уклав угоду на поставку цукру. Тож коли чекати і скільки тонн дадуть – незрозуміло. Ми зателефонували до представництва Аграрного фонду у Полтавській області, аби нам пояснили, що коїться із договорами. Нас заспокоїли – усе гаразд, скоро місто буде із цукром. 
– Договір підприємства «Нова-Холдинг» («Простор» – ред.) уже на підписанні у Києві. Проблеми виникли через те, що була неправильно вказана назва цієї компанії. Думаю, у найближчі дні договір буде підписаний, у середині серпня цукор з держрезерву туди поступить. Вони подавали заявку на 125 тонн цукру. Підприємство «Богдан» укладати договір вже не збирається, воно відмовилось. Можливо, побоялись, що не продадуть цукор, – розповів «Телеграфу» в.о. директора Полтавського відділення Аграрного фонду України В’ячеслав Кісіль.

Він додав, що цукор із держрезерву також реалізують на Полтавщині кілька всеукраїнських мереж супермаркетів. Зокрема, «ЕКО-маркет» (80 тонн) та АТБ-маркет (120 тонн). Пан зазначив, що цукор у аграрному фонді є і з його виділенням проблем не виникає – були б гроші у підприємства розрахуватись за партію (тонна коштує 3,5 тис грн.)

У «ЕКО-маркеті» нам повідомили, що подали заявку, аби їм знову виділили цукор на Кременчук у розмірі 20 тонн. Очікується, що він може поступити у продаж тижні за два, однак у якій кількості, невідомо. А от у «АТБ-маркеті» дешевого цукру, схоже, ще немає – його продають по ціні 6,29 гривень за кіло. Чи з’явиться він і коли, кременчуцьке керівництво мережі відповісти не змогло. Нагадаємо, що цукор із держрезерву має коштувати трохи більше 4 гривень за кілограм.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх