Хот-доги нікуди не поділися!

6.08.2009, 10:19 Переглядів: 1 932
Їх як і продавали, так і продають, незважаючи на заборону.
Лотки із хот-догами так і не зникли з кременчуцьких вулиць

Санітарна станція через спеку заборонила до вересня продавати хот-доги, якими торгують у лотках. «ТелеграфЪ» вирішив прогулятися містом та подивитись, чи дослухались до цього продавці. Вирушаємо до Придніпровского ринку – поруч якраз зібралася купа народу, аби подивитись на виставу, що дає приїжджий цирк. Лоток із хот-догами тут як тут – щоправда, покупців не так уже й багато: публіка із дітьми віддає перевагу напоям та поп-корну. Підходимо до лотка і питаємо, чи продаються хот-доги. Тітонька дивується і відповідає – звичайно ж, так! По шість гривень штука. Ідемо далі. Біля входу в ринок, як завжди, смажать та шкварять, торгують пиріжками, шаурмою, хот-догами... Якраз перед нами хлопець купує хот-дог, який йому напрочуд рясно поливають кетчупом. А біля палатки, що на зупинці «Центр», і самі замовляємо цю їжу. Обираємо найдешевший і спостерігаємо, як дівчина його готує. Із великого чорного пакета, що стоїть на підлозі, дістає булочку. Далі процес зашифрований – що і як готується, ми не бачимо, бо дівчина сховалась за мікрохвильовою і «чаклує» над майбутнім хот-догом.

– А ми щось чули, що нібито їх заборонили…

– Ой, я тільки-но повернулась, я також таке чула! – відповідає продавець. – Начебто про це десь у газетах писали, що до першого вересня не можна тогувати хот-догами. Будемо зв’язуватись із санстанцією. Однак поки що ніхто нам нічого не казав. Вічно вони щось напридумують таке!

Дівчина віддає нам хот-дог, ми їй – п’ять гривень. Хот-дог, до речі, доволі їстівний – із нормальною сосискою, морквою та капустою. Їсти досить приємно, але відчуття ситості так і не настає – у шлунок хочеться вкинути ще чогось поживного.

Коли у санлікарів дійдуть руки до лотків із хот-догами, невідомо:

– Будемо перевіряти. Але ж ми не можемо зробити все одразу. От сьогодні ми були зайняті іншим, – пояснює завідувачка відділу гігієни харчування Наталія Прокопенко.

Які санкції чекають на порушників «мораторію» на хот-доги, санлікарі також не називають – кажуть, що ще не визначились.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх