«Дракон» убив п’ятьох ув’язнених

6.08.2009, 10:18 Переглядів: 1 905
У Кременчуцькій колонії клеєм отруїлося 10 чоловік.
4 серпня з лікарні виписали останнього із поминальників. П‘ятеро, які вижили, повернулися за грати. Найстаршому із «любителів клею» – 48 років, іншим – 37-23.

Минулого тижня у кременчуцькій виправній колонії №69 почали помирати засуджені. Вони випили… клею – «за царство небесне» матері одного із ув‘язнених. Перший із поминальників помер у медчастині закладу, а інші четверо – у реанімаційному відділенні третьої міськлікарні Кременчука. Відповідати за «поминальний день» доведеться працівникам адміністрації колонії.

Зранку 28 липня у третю міську лікарню «швидка» привезла з кременчуцької колонії 29-річного засудженого у важкому стані. Він, разом із вісьмома іншими ув‘язненими, пив 26 липня розведений водою клей. Таким чином вони поминали матір одного із «колоністів», яка напередодні померла. Коктейль, замість помутніння свідомості, викликав різкий біль… Перший, 25-річний поминальник, помер ще у медичній частині колонії, а тому, кого привезли до лікарні, судилося бути другим.

29 липня «швидка» привозила отруєних двома «ходками» – перших четверо госпіталізували близько дев’ятої ранку, а інших чотирьох – близько 18.00. За словами головного лікаря третьої лікарні Антоніни Будельової, троє з першої четвірки померли в той же день.

– Людей у важкому стані переносили на носилках, а ті, які могли самостійно ходити, були дуже збуджені – так проявлялася дія отрути, – розповідає лікар. – Ми сповістили у всі відповідні інстанції, викликали консультанта з Полтави, відправили клей, який пили засуджені, на експертизу.

Попередня причина смерті чоловіків – гостра серцево-судинна недостатність на фоні отруєння підробленим полівініл-ацетатним клеєм «Дракон». Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі. Клеєм засуджені прикріплювали до стель пінопласт у приміщеннях колонії. Побачивши, що за ними не спостерігають, в‘язні змішали виданий клей з водою та випили.

Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею кримінального кодексу про службову недбалість. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Кременчуцька виправна колонія № 69 – колонія середнього рівня безпеки, де відбувають покарання чоловіки вперше засуджені до позбавлення волі. На її базі розміщена міжобласна туберкульозна лікарня, де відбувають покарання уже раніше засуджені до позбавлення волі чоловіки.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх