У Кременчуці пробки через гололід та снігові замети

17.02.2010, 11:45 Переглядів: 2 148
Транспорт бовтається на дорогах, ніби у штормовому морі, а кількість кременчужан на зупинках – як на Першотравень..
Завдяки пробкам кременчужани відчули себе мешканцями мегаполісу
Фото: Дмитрий Бабец

ДАІ штрафує водіїв переповнених маршруток і збирається робити це й надалі. Кременчужани ж годинами дістаються до місця роботи.

Останнім часом поїздка у громадському транспорті нагадує плавання у штормовому морі – автобуси та маршрутки кидає з боку в бік, іноді здається що от-от перекинуться. Та кременчужани вже ладні їхати хоч аби як: стоячи, лежачи, втрамбованими, як у консервній банці. Адже маршруткам не вдається забирати всіх потенційних пасажирів. Тому у час пік на зупинках – народу, як колись у радянські часи на Першотравень.

– Аби взагалі хоч якось виїхати з Молодіжного, я  накидаю коло – їду до кінцевої. Виходить дорожче, однак це хоч якийсь шанс дістатися до роботи. Бо на моїй зупинці маршрутки майже не зупиняються, – говорить кременчужанка Галина.

Радощів додають інспектори ДАІ. Останнім часом зранку їх все частіше можна побачити на дорогах: контролюють рух транспорту, а заразом штрафують водіїв переповнених маршруток. Багато хто з маршрутників боїться штрафів – звичайно ніхто не хоче з власної кишені віддавати 170 гривень, тому і не бере «стоячих» пасажирів. Доходить до смішного – «зайвих» пасажирів перед постом ДАІ водії прохають присісти. А промайнувши пост, набивають повнющу маршрутку, у якій не те що поворухнутися, а й дихнути важко.

Та навіть якщо вам вже пощастило втовктись у маршрутку, поїздка триває на дивовиж довго, бо всюди пробки.

– Минулого тижня їхала з Молодіжного. На «Радянській армії» потрапила у пробку. Ледь доповзли до Пивзаводу, а там просто стали. Пробку спричинив тролейбус, що заглох, за ним прилаштувалась велетенська фура,  потім ще тролейбус. Загалом, лише Молодіжним їхала 50 хвилин. Хоча зазвичай – менше 10. Зате відчула себе мешканкою столиці. Інколи ж маршрутка йде в об’їзд, і її носить десь у Кохнівці по полях, по лісах.

У ДАІ кажуть, найчастіше пробки виникають на Молодіжному та біля залізничного вокзалу. Та навіть і без них авто рухаються дуже повільно. Начальник відділу транспорту  Юрій Войтенко зазначає, що зараз маршруткам потрібно удвічі більше часу, щоб проїхати міськими дорогами. Це зменшує пропускну здатність. І як наслідок – росте натовп на зупинках.

 – Тому закликаю кременчужан взяти до уваги те, що потрібно раніше виходити з дому, щоб не запізнитися на роботу. У часи пік транспорт просто не взмозі розвезти усіх, – каже Юрій Войтенко.

Весілля у автомобільній пробці

Від пробок потерпають не лише кременчуцькі дороги. Пересуватися важко й на міжміських трасах. Неймовірна пробка довжиною майже у 10 км утворилась нещодавно під Полтавою. Через замети снігу, сотні автівок не могли рушити з місця більше 5 годин. Серед них був і весільний кортеж. Наречений їхав із Полтави у селище викупляти свою кохану, але потрапив у пробку. Наречена, зрозумівши у якому становищі майбутній чоловік, не стала чекати його вдома і вирушила назустріч. І теж застрягла у пробці, але з іншого боку. Ситуація склалася неприємна, адже парі вже було час до РАЦсу. Однак  пробка не зірвала свято – дорогу трохи розчистили і весільний кортеж одним із перших зірвався з місця. Поки бульдозери розгрібали сніг,  МНСники, що прибули на місце події, напували водіїв гарячим чаєм, який спеціально для цього привезли.

В тему

Непереливки через такі дороги й «швидкій». Лікарям важко діставатись до приватного сектора. А в двох районах області, аби допомогти трьом породіллям, довелось викликати МНСників і везти жінок на пожежному авто. Так, у Чутівському районі на вихідних «швидка» не змогла доїхати до двох породіль. До них виїхали МНСники, вони посадили жінок у пожежний автомобіль, однак той не міг виїхати із села протягом шести годин, настільки замело дороги. Жінок встигли доправити до лікарні вчасно. Одна з них через кілька годин народила хлопчика. Схожа історія сталась і в Чорнухінському районі, жінку також до лікарні доставили вчасно.

Таксі не може доїхати до клієнтів

Через снігові замети таксисти не завжди можуть під’їхати на виклик – клієнтам доводиться виходити до більш-менш розчищеної ділянки.

– Телефонують люди із маленькими дітьми, їм до лікарні потрібно, а вони живуть на Ревівці, Раківці… Інколи і під’їхати туди неможливо, тому матерям до таксі доводиться по заметах нести на руках іноді вже немаленьких дітей, – розповіли в одній із служб таксі.

Особливо таксисти скаржаться на центральні дороги, бо ті просто «вбивають» автівки:

– По таких вулицях як  Першотравнева, Шевченка взагалі ж неможливо їхати. Я по місту їду 40 хвилин! Коли потрібно їхати у Світловодськ, то це – радість, там хоч дороги нормально почистили.



 
Автор: yaremko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх