Кременчук знову замело

3.02.2010, 22:38 Переглядів: 4 237
Люди лають комунальників – ті кажуть, що працюють.
2 лютого, 10.00. На мосту через Дніпро – пробка. Водії скаржаться: неможливо рухатися по занесеній снігом дорозі.
Фото: Дмитрий Бабец

В управлінні житлово-комунального господарства пообіцяли, що в складних погодних умовах техніка розчищатиме вулиці цілодобово.

На ранок понеділка у місто повернулася зима. Результат – кременчужани масово запізнилися на роботу, бо проїхати занесеними снігом міськими дорогами не могли. Так, з Молодіжного до центру людям доводилося їхати годину і більше – усе через пробки. Водії розповідали, що два тролейбуси-«гармошки» взагалі застрягли на зупинці «Пивзавод» - не могли проїхати.

– Сьогодні я відчула себе справжньою мешканкою мегаполісу, коли добиралася на роботу. Навколо – суцільні пробки. Я помітила, коли переключається світлофор, проїжджати встигає усього дві-три машини. Автівки буксують на місці – так слизько, - ділиться враженнями кременчужанка Людмила.

На сайті «Телеграфу» (www.telegraf.in.ua) читачі активно обговорювали негоду і роботу комунальних служб.

– Через те, що дороги не посипали, у бік НПЗ сьогодні можна було дістатися тільки пішки. На мосту ожеледиця, і транспорт їхати не міг, пасажирів висадили біля гаражного кооперативу «Синтез», а далі – безкоштовний фітнес – пішки. Народ добряче спізнився на роботу. От як відмінно працюють міські служби!!! Для них зима і сніг завжди приходять раптово! А зарплату отримувати за роботу їм не соромно?! – такий коментар залишила на сайті першого лютого кременчужанка Поліна .

Натомість Олександр Максименко, директор КАТП-1628, каже, що комунальна техніка  та люди працювали, як і належить, без збоїв:

– Снігопад закінчився о шостій ранку. Невже ви вважаєте, що за годину можна прибрати місто? Ми приступили до прибирання вулиць вчасно. Ніяких збоїв немає, люди і техніка працюють, незважаючи на те, що деякі працівники КАТП до цих пір не отримали зарплату за листопад. Спочатку розчищаємо вулиці, потім приступаємо до посипання. Одночасно робити це неможливо. У першу чергу прибираємо центральні магістралі, дороги біля лікарень, вокзалів.
Надвечір першого лютого міські дороги, де ходить транспорт, завдяки розчищенню стали більш-менш проїзними. До околиць комунальники, як завжди, не дійшли: на прибирання цих вулиць немає грошей.

А на ранок 2 лютого знову повалив сніг. Щоб скоординувати дії комунальних служб, Олександр Любенко (начальник управління житлово-комунального господарства) терміново зібрав штаб. Було вирішено, що, доки йде сніг, техніка працюватиме цілодобово. Районним відділам благоустрою дали доручення: залучити для прибирання вулиць додаткову техніку з підприємств. У складних погодних умовах УЖКГ завжди просить  техніку в сторонніх організацій, бо комунальної не вистачає. Щоб заправити грейдери та вантажівки, з резервного фонду міста виділили 1000 літрів бензину та 1200 літрів дизпалива.

Олександр Любенко також повідомив пресі, що КАТП-1628 терміново докуповує вагон солі. Пісок для посипання доріг ще є.



 
Теги: зима
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх