Із реєстрацією скутерів щось прояснюється

21.01.2010, 17:29 Переглядів: 2 997
У Кременчуцькому МРЕВ нарешті з‘явилася інформація «згори» щодо реєстрації скутерів (мопедів), об‘єм двигуна яких не більше 50 куб см..

29 грудня 2009 року набула чинності Постанова Кабміну №1371 від 23.12.2009, в якій йдеться про відповідні зміни у законодавстві, а минулого тижня правоохоронцям частково роз’яснили, що саме тепер із мопедистами робити.

Валерій ЛОБАНОВ, заступник начальника Кременчуцького МРЕВ ДАІ:

– Держреєстрація мопедів до 1 липня буде вестися без пред‘явлення документів про їх придбання. На зареєстровані мопеди видаватимуться тимчасові реєстраційні талони без строку дії та номерні знаки. Щоправда їх зараз ніде в Україні немає і коли з‘являться я не можу сказати. Що стосується отримання водійського посвідчення для керування мопедом (скутером), то програм для навчання (на категорію А1) в автошколах ще немає.

За інформацією Полтавського обласного Управління ДАІ, вартість реєстрації мопедів включатиме в себе: вартість тимчасового реєстраційного талону, номерного знаку, послуг за огляд транспортного засобу, оформлення реєстраційних документів та дослідження фахівцями експертної служби МВС. Скільки коштуватимуть всі ці послуги наразі невідомо.

У міськвідділі ДАІ кажуть, що зараз ніхто не чіпатиме мопедистів через відсутність номерного знаку чи водійського посвідчення категорії А1, оскільки таких речей ще в природі не існує. Хоча, за Законом вже мають бути:)



 
Автор: konstantinov
Теги: скутер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх