Кобила Глухова обставила усіх жеребців

20.08.2009, 11:26 Переглядів: 3 331
На ІІ Всеукраїнських випробуваннях племінних коней кременчуцька кобила Клеєра виборола ІІ місце.
Клеєра та її берейтор Оксана Андрєєва
Фото Марини Матвійчук

Маємо одразу три приємні новини. Кобила, яка захищала спортивну честь Кременчука, показала високий клас. Кременчуцькі вершники, які захищали спортивну честь Кременчука, показали високий клас. І, нарешті, поява розкішної та спортивної кобили у злиденній дитячо-юнацькій кінноспортивній школі «Фаворит» – це наслідок нечастої доброї волі міського голови пана Глухова.

Насправді кременчуцькі вершники регулярно виборюють призові місця на змаганнях різних рівнів. І виборювали б їх ще більше, коли б мали спортивних коней, а не конячих пенсіонерів, безбатченків та інвалідів, якими забита (від бідності) конюшня дитячої кінноспортивної школи. Єдиній спортивній коняці – Бері (англійська чистокровна скакова) – 19 років. За людськими вимірами, їй під 80. Але спортсмен – він і на пенсії спортсмен. Бабуся Бера з кожних змагань привозить по 2-3 медалі. Вона і минулого, 2008-го року, також їх навезла. З цими медалями директор кінноспортивної школи Марина Матвійчук пішла до міського голови пана Глухова. Розклала медалі на столі і пояснила: оце ми вибороли разом із нашою орденоносною пенсіонеркою. Допоможіть купити спортивного коня, якого б допускали до змагань вищих рівнів, і ми привеземо удвічі більше медалей.

Міський голова розчулився і дав згоду виділити 40 тисяч гривень із бюджету на придбання двох спортивних скакунів для дитячої кінноспортивної школи. Як виявилось, за 40 тисяч на українських конезаводах можна купити двох безбатченків, а не двох скакунів. Тож купили одну. Спортивну кобилу Клеєру вестфальської породи.

Ось цю красуню кременчужани і повезли на престижні ІІ Всеукраїнські випробування племінних коней спортивних порід. Змагання пройшли у Чутовому, на базі конезаводу «Тракен», 7-9 серпня. За перемогу боролися майже 40 найліпших представників Тракенської, Ганноверської, Вестфальської та Чистокровної верхової порід. Уявіть собі, кременчуцька кобила Клеєра за результатами трьох днів змагань виборола почесне ІІ місце. У випробуваннях із рухових, стрибкових та спортивних якостей вона випередила силу-силенну суперників – різних гордих жеребців із гучними іменами. Усіх цих Хересів, Версалів, Вестпойнтів, Маневрів та Гран Донів розумниця Клеєра залишила «далеко за флагом». Більше того, вона пройшла випробування під назвою «Тест «Капріллі». На нього погодились лише 9 із 40 учасників змагань.

Тож хай живе Клеєра – гордість Кременчука. Вона дала можливість класним кременчуцьким вершникам виступити рівноправними учасниками змагань, а не бідними сирітками, яким Христа заради дозволили пострибати на колгоспній кобилі.

Клеєра – вестфал, 5 років, Жашковський конезавод. Страшенно родовита фрау. Мало того, що німецька вестфальська порода сама по собі високо котується. Так у Клеєри ще й татко знаменитий – Корнет Оболєнський. Білосніжний як кітель морського офіцера, Корнет Оболєнський стрибав минулого року на Олімпійських іграх у Пекіні. Стрибав, ренегат такий, за німецьку збірну. А дочка виросла патріоткою – стрибає за Кременчук.

Оксана Андрєєва – тренер-викладач кременчуцької дитячо-юнацької кінноспортивної школи «Фаворит». Тренером працює останні 7 років. А взагалі «живе» у школі з 12 років – тут вона навчилася спершу просто їздити верхи, а потім вже їздити верхи краще за інших.



 
Теги: Глухов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх