Лавочки «прикриють»

27.08.2009, 17:28 Переглядів: 1 801
Кіоски та магазини, що біля шкіл, закриватимуть.
Такий «арсенал» знайшли у шатрі біля школи №12

Звичайно, якщо знаходитимуть там порушення. Міські посадовці вже «накрили» дев’ять кіосків, що незаконно торгували алкогольними напоями біля навчальних закладів. До них застосують відповідні санкції, а подібні рейди – продовжать.

Кременчужани скаржаться на «генделики» та кіоски на подвір’ях, біля яких збираються або місцеві п’янички, або молодь, що горлає та не дає спати:

– У нашому дворі є магазин, де продають прострочений товар, без ліцензії торгують спиртними напоями, та ще й на розлив. Купити горілку, цигарки та пиво можуть діти будь-якого віку. А поруч із магазином зробили столик. Там своє дозвілля проводять всі алкоголіки двору та 16-тирічна молодь. У їх компанії можна побачити і продавця. І цілий день ми маємо слухати добірний мат. А в нас маленькі діти. А поруч із магазином з’явився стихійний туалет, який дуже добре видно з будь-якого вікна, – жаліються мешканці 304-го кварталу.
Посадовці вже взялись за «злачні» місця. Напередодні першого вересня, Дня знань, вони створили спеціальну комісію, зробивши рейд – поки що шукали кіоски та пивні шатри біля кременчуцьких шкіл. Першого ж дня виявили, що біля навчальних закладів продають не лише пиво, але й горілку та самогон. Так, у барі, що на вулиці Красіна, біля Станції юних техніків та школи №19, горілку продавали «з-під поли» – на неї не було відповідних документів. Товар вилучили міліціонери та забрали на експертизу. А біля школи №12 у торговому шатрі знайшли цілий арсенал горілчаних виробів. Дозволу на торгівлю спиртним у підприємця не було. Складені протоколи будуть передані до суду.

Загалом, певеривши двори біля частини кременчуцьких шкіл, комісія знайшла дев’ять кіосків, де продавали пиво та горілку, два з них зовсім не мали права на торгівлю – у них не було дозвільних документів.

– У кіосках взагалі не можна продавати алкогольні напої, це стосується і слабоалкогольних напоїв. Бо в кіоску немає торгового залу, складських приміщень, – коментує заступник начальника відділу торгівлі Ніна Клюшніченко.

Віце-мер Василь Хоменко каже, що подібні рейди стануть систематичними. Їх мета – закриття торгових точок, що порушують закони.



 
Автор: yaremko
Теги: кіоски
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх