Дитячі майданчики – без господарів

3.09.2009, 17:03 Переглядів: 2 025
Управляючі компанії кажуть: не наші функції.
Розруха доконала і гойдалки, і мешканців
Фото: Дмитрий Бабец

Жителі малосімейок, що на вулиці Першотравневій, ходять «по колу»: від комунальних служб до міської влади та депутатів-партійців. Поки що ремонту дитячого майданчика люди домогтися не можуть.

Мешканці будинків що на вулиці Першотравневій, 33, 39 та 37 хочуть, щоб «усе краще» дійсно було для дітей. Вони домагаються ремонту майданчика із гойдалками та турніками, розташованого у їхньому дворі. Нині ж гратися на цих спорудах небезпечно. Вони напівзруйновані, облізлі і нагадують кадри з фантастичного фільму про покинуте людьми місто. Доповнює картину занедбане футбольне поле. Сітка огорожі ще збереглася, але у кількох місцях продрана. А колись же це й справді служило дітям!

Світлана Щеглова – мати 5-річного хлопчика. Їй хотілося б, щоб син зростав серед барв, а не розрухи у дворі.

– Ми зібрали близько 40 підписів і звернулися до управляючої компанії «Житлорембудсервіс» із проханням полагодити дитячий майданчик, - розповідає Світлана. – Отримали звідти відмову. Нам написали, що ця компанія не має відношення до ремонту дитячих майданчиків. Ще нам написали, що наш лист перенаправлений в УЖКГ. Звідти ми ще відповіді не отримали. Зверталися й до партійного офісу, який розташований у нас на подвір‘ї. сказали, що допоможуть, чим можуть. Але поки що результату немає.

Відповідно до законів, ремонт та обслуговування дитячих майданчиків має входити до квартплати (ексвитрат на утримання житла). Проте, формуючи тарифи, УЖКГ не включило цю послугу – нібито з доброю метою – зменшити тариф. Хоча ця послуга була «копійчаною» в основному переліку. Звідси й увесь цей відомчий «футбол», від якого страждають мешканці Першотравневої, що хочуть зовсім небагато – безпечних ігор для власних дітей.

Що каже влада

Олександр ЛЮБЕНКО, начальник УЖКГ:

– Ми готуємо відповідь мешканцям на їхнє колективне звернення. Але ремонт майданчиків – дійсно не входить до функцій управляючих компаній. У Кременчуці розроблена програма з ремонту дитячих майданчиків. У цьому році їх відремонтовано 10. Усе, що ми можемо зробити для мешканців Першотравневої, – просити депутатів міськради внести зміни у цю програму з тим, щоб до списку на 2010 рік включити і цей майданчик, про який просять люди.

Проте утримання дитячих майданчиків може бути послугою на замовлення. Тобто мешканці можуть укласти з «Житлорембудсервіс» договір на цю послугу. І вона надаватиметься за умови додаткової оплати.

В тему 

Мешканці одного з будинків у Крюкові уклали з управляючою компанією «Добробит» договір на додаткову послугу – прибирання сходових кліток. Коштує це 18 коп з квадратного метра житлової площі. Тобто з двокімнатної квартири (52 кв метри) за цю послугу платять додатково 9 грн 36 коп щомісяця.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх