КТУ придбало три сучасних тролейбуси

11.03.2008, 09:30 Переглядів: 2 225
Такі тролейбуси – новинка для міста. Вони мають низьку підлогу для зручності посадки і відкидний «місток» для інвалідів на візках..
Три такі тролейбуси вже працюють на міських маршрутах

Сьогодні на вули цях міста з’явилися три симпатичні жовті тролейбуси «ЕлектроЛАЗ» виробництва Львівського автомобільного заводу. Вони розраховані на 100 пасажирів, сидячих місць - 30. Головна відмінність нових тролейбусів від старих – низька підлога, майже врівень із бордюром. Тепер людям похилого віку не треба буде дертися східцями, відчайдушно чіпляючись за поручень. Інвалідам на візках та молодим мамам із колясками сподобається відкидний «місток», яким можна в’їхати у тролейбус і розташуватися на спеціальній площадці, навпроти передніх дверей. Кожен із нових тролейбусів коштує 880 тисяч гривень. Їх придбали за рахунок
співфінансування: половина суми з міського, половина – з державного бюджету.

Загалом же нині у КТУ - 61 тролейбус, при цьому майже всі з них «бігають» понад нормативний термін експлуатації – 10 років. Найдавнішому залізному старожилу вже «стукнуло» 32, але «на пенсію» його не відпускають, бо нових не накупишся. Існує міська програма розвитку електротранспорту, але грошей, як завжди – катма.

– Ми отримали пропозиції щодо державного фінансування. У лютому цього року на придбання електротранспорту місто має отримати від держави всього 2,5 тисячі гривень. За ці гроші не купиш навіть колесо від тролейбуса! – скаржиться Тетяна Неіленко, керівник міського фінансового управління.

Європейський елемент – відкидний «місток» для посадки інвалідів на візках



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх