Учні кременчуцьких ПТУ сидять без тепла

29.10.2009, 16:40 Переглядів: 2 315
На опалювальний сезон до кінця року у них обмаль коштів.
Учні ПТУ тепер одягаються тепліше

Професійно-технічні училища Кременчука досі «холодні»: на опалювальний сезон до кінця року у них обмаль коштів. Через це керівництво профучилищ намагається економити, і не включає тепло, поки не вдарять морози. Без опалення сиділи й студенти Кременчуцького державного університету.

У Кременчуці професійно-технічні училища опинились без тепла – керівники не включають опалення, бо коштів, які їм виділила держава, вистачить на 19-25 «теплих» днів.

– У нас холодно у великих приміщеннях, – ділиться з нами учень ПТУ №7. – Не можу сказати, що ми сидимо на заняттях у куртках, але вдягаємо светри, аби не замерзнути. Однак я чув, що нам обіцяють ввімкнути опалення, коли стане холодніше…

– У нас ще не холодно, градусів +17..+18, – пояснює директор вище згаданого училища №7 Микола Несен. – Але ж і на вулиці тепло. Зараз ми користуємось електрообігрівачами, опалення не підключали. Це пов’язано із фінансуванням – нам довели з державного бюджету кошторис, за яким ми можемо до кінця року витратити на енергоносії 89,6 тисяч гривень. А цього вистачить лише на 26 днів. А що робити далі? Тому ми змушені розпочати опалювальний сезон якомога пізніше, хоча ми зі свого боку все зробили, система до опалення готова, вікна втеплені…

Він додає, що тягнутиме із опаленням до останнього. Принаймні на те, аби у листопаді було тепло, коштів має вистачити. Однак найбільші проблеми чекатимуть у грудні. Пан Несен сподівається, що напередодні виборів це питання вирішать – аби не втратити майбутніх виборців.

– У нас перспективи не райдужні, – розповів Ростислав Зайченко, директор профтехучилища №26. Якщо ввімкну опалення, його вистачить на 19 днів. Тому поки що тягнемо, ввімкну, як кажуть, коли півень клюне…

Екс-міністр ЖКГ Олександр Попов розповів «Телеграфу», що на Полтавщині така проблема виникла в усіх ПТУ. І через це багато хто збільшив навантаження на своїх учнів.

– Навантаження з 24-х годин на тиждень збільшили до 50-ти. Це зробили аби у листопаді-грудні піти на довгострокові канікули. Бо коштів у бюджеті на оплату немає, – заявив він.

Однак у кременчуцьких ПТУ нас запевнили – поки що мова про такий крок не йде, адже це суперечить будь-яким нормативам.
– Це порушення закону про охорону праці. Я по такому шляху не піду…– зазначив Ростислав Зайченко. – Коли не вистачатиме грошей на опалення, буду шукати позабюджетні кошти.

Поки що ПТУ працюють, чи будуть вони йти на довгострокові канікули у грудні, якщо закінчаться кошти на опалення, невідомо.

Санстанція насварила «Політех»

Холодні були й аудиторії Кременчуцького державного університету. Санстанція через це навіть видала припис закладу. І погрожувала накласти на КДУ штраф, якщо опалення не включать. Однак максимальний штраф, який може накласти санстанція – 425 гривень, опалити таку громадину обійдеться ж у десятки разів дорожче…Поміж тим, як повідомив «Телеграфу» ректор університету Михайло За гірняк, вуз таки підключили до тепла.



 
Автор: mudraya
Теги: ПТУ тепло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх