Захисти себе сама

21.11.2009, 22:06 Переглядів: 1 671
«ТелеграфЪ» з’ясовував, що робити, якщо на вас напали, а поруч немає нікого, хто міг би допомогти..
Якщо знати прийоми, нападників можна не боятись
Фото: Дмитрий Бабец

– Я поверталася додому для себе не так вже й пізно – десь опів на дванадцяту, – розповідає студентка Віка. – Людей на вулиці не було. Підійшла до свого під’їзду, відмикаю ключем двері. Спеціально роблю це повільно, бо бачу, що до під’їзду поспішає якийсь чоловік. Думаю, хтось із сусідів біжить, чого перед носом двері зачиняти. Чоловік підходить ближче і раптом хапає за сумку. Це добре, що сумка була дешевенька, він потягнув за ремінь і той порвався. Я встигла вскочити у під’їзд і зачинити за собою металеві двері, а мій нападник залишився зі шматком ременя в руках. Стою, переводжу дух, коли чую, вище теж хтось є. Думаю – все, один позаду, інший тут, «припливли». Попрямувала до ліфту, коли виявилось, що там топчеться всього лиш мій сусід. Відбулася легким переляком, але якби мені не пощастило швиденько зачинити за собою двері, було б непереливки.

– Головний принцип – ваша сила у вашій слабкості, акторській майстерності, – каже тренер Сергій, що навчає жінок оборонятися. – Подумайте, чи настільки вам дорога сумочка, адже можна її віддати та втекти. Якщо ви повертаєтесь пізно ввечері, краще телефонуйте близьким, аби вас зустріли.

Він зазначає, головне – не викликати агресії у нападника, не провокувати його. Можна прикинутись, ніби ви в усьому слухаєтесь його, згодні все віддати. Однак, можливо, когось це навпаки буде дратувати. Головне дочекатись зручного моменту, коли нападник «дасть маху» і втекти.

Пан Сергій зазначає, що навіть жінки, які знають прийоми, можуть розгубитись у реальній ситуації, адже тренування – це одне, а екстремальна ситуація – зовсім інше. Однак, коли жінка психологічно підготовлена, то і з нападником поводитиме себе більш упевнено.

І якщо ви вже вирішили вступити у бій і відстояти себе, варто знати місця, «куди бити».

– Не туди, куди звичайно звикли бити, – каже Ольга, організатор занять по жіночій самообороні. – Можна, наприклад, каблуком вдарити у стопу, це болюче місце. На тілі людини є багато больових точок, на які можна натиснути і «скрутити» її. Можна використовувати те, що під рукою – сумочку, гребінець…

Ольга додає, навчитись себе обороняти можна і за кілька місяців, і для цього не обов’язково мати особливу фізпідготовку.



 
Автор: yaremko
Теги: жінки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх