Ключі від безплатних квартир «застрягли»

10.12.2009, 10:00 Переглядів: 2 361
або Чому Тимошенко не приїхала до Кременчука..
Будинок №14б на вулиці Олега Кошового – один із трьох, де новоселам мають давати квартири.

Восьмого грудня прем’єр мала вручати ключі від нових квартир 62 кременчуцьким сім’ям. Йдеться про житло, добудоване за рахунок коштів держави. Проте візит не відбувся, а люди ще чекають на обіцяні оселі. Річ у тім, що чиновники ніяк не поділять квартири – списки «щасливчиків» переписують уже втретє.

Цього року у державі стартувала програма добудови незавершеного будівництва. Через Державну іпотечну установу (ДІУ) були виділені кошти на добудову готового на 70% житла. Його викуповували у забудовників для розподілу людям, що стоять на квартирній черзі. У Кременчуці за рахунок цієї програми готуються здати новоселам 62 квартири. Вони розташовані у новобудовах кварталу 278, по вулиці Олега Кошового та у кварталі 304.

Передбачалося, що 8 грудня ключі від цих квартир щасливчикам вручить Юлія Тимошенко. Та добрий привід «попіаритися» напередодні президентських виборів дещо зіпсовано. Ключі ще не готові. Причина у тому, що довгоочікуване житло у Кременчуці ніяк не поділять. І списки майбутніх новоселів переписують уже втретє. Чому так сталося, розповів Павло Довгий, начальник відділу розподілу житлової площі міськвиконкому:

– У вересні губернатор Валерій Асадчев провів нараду щодо розподілу квартир. Була вказівка, що житло повинні дати і тим, хто має право позачергового та першочергового отримання, і силовикам (МВС, МНС та іншим), і на загальну чергу. Ми у Кременчуці приступили до розподілу – відповідно до житлового законодавства. 46 квартир розподілили пільговикам (учасникам бойових дій, інвалідам, чорнобильцям та іншим, які мають право на позачергове та першочергове отримання житла), 9 квартир – силовикам, 7 залишили на загальну чергу. Проте 23 вересня вийшла спеціальна Постанова Кабміну, яка передбачає інші умови розподілу житла, придбаного на кошти ДІУ.

Отже, Кабмін визначив пропорції розподілу: 20% – силовикам (вийшло 12 квартир із 62) із решти (це 50 квартир) по 20% – позачерговикам та першочерговикам (20 квартир), ще 40% – на загальну чергу (30 квартир). Під цей варіант розподілу людям уже наказали готувати документи. Міська влада навіть і ордери виписала. Але тепер частина з них піде у корзину для сміття. А людям скажуть «чекайте ще». Бо «влада» знову змінилася: вийшла Постанова Кабміну від 18 листопада, якою внесено зміни до Порядку про розподіл квартир, добудованих за кошти ДІУ. Відповідно до нових змін, тепер 40% житла треба віддати силовикам (це 25 квартир із 60), решту – пільговикам, а на загальну чергу не випаде жодної квартири.

9 грудня мер Микола Глухов, віце-мер Микола Порицький та начальник відділу розподілу житлової площі міськвиконкому Павло Довгий ще міркували, як же ділити квартири утретє.

До речі, остаточно списки новоселів затверджуватиме Кабмін – це теж передбачено постановою. Для цього при Кабміні створена спеціальна координаційна рада.

Цифри

4321 кременчуцька сім’я – у черзі на отримання житла, із них

504 сім’ї мають право отримати квартири позачергово;

1285 сімей мають право на першочергове отримання житла;

2532 перебуває у загальній черзі (не має пільг), а перша сім’я у цьому списку на житло чекає майже 34 роки!!!

(інформація відділу обліку та розподілу житлової площі міськвиконкому)

P.S. Юлія Тимошенко таки збирається до Кременчука. За останніми даними, на неї чекають 22-23 грудня



 
Теги: Кременчук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх