Сніг іде – ми асфальтуєм

17.12.2009, 15:42 Переглядів: 1 756
Як комунальники «освоюють державні кошти».
Закатаємо гроші в асфальт за будь-якої погоди!

На вулиці Пролетарській зняли шар асфальту і «ударними темпами» мостять нове покриття. Скільки ж служитиме така дорога? На жаль, цього «Телеграфу» не уточнили. Головне питання для комунальників – не доцільність ремонту, а темпи освоєння виділених коштів. Мовляв, треба використати до кінця року.

14 грудня, на вулиці Пролетарській – пробка. Автомобілі навпроти ринку вишикувалися у довжелезну вервечку.
– Я півгодини не міг проїхати. Просто хана! Це ж треба – ремонтувати дорогу взимку! Через це увесь рух у напрямку мосту паралізовано! – скаржиться водій Микола.

У районі мосту дійсно копирсаються ремонтники. Фрезою зняли шар асфальту, тепер поливають бітумом (із відра, віником) – готуються класти нове покриття. Температура повітря – мінус десять градусів. Робочі мерзнуть і час від часу хукають на руки. У рукавичках їм працювати незручно…

– Чому ж узимку ремонтують дорогу? Яка гарантія, що ремонт – надійний?

– А ви самі подивіться: вода вся вимерзла, асфальт сухий. Бітум як слід прилипає. Усе робиться за технологією! – запевняє жіночка, яка представилася майстром дільниці робіт.

Проходимо далі. Як видно, вода вимерзла не вся: десь підтікає, і шляховики сушать дорогу чимось схожим на зварювальний апарат…
Роботи проводить фірма «Каскад Трейд». Вона, у свою чергу, є субпідрядником у ШРБУ (Шляхового ремонтно-будівельного управління), яке виграло тендер на ремонт доріг загального користування (які співпадають із міськими). Кошти ж на ремонт дала служба автомобільних доріг у Полтавській області.

Ремонт розпочато з минулого тижня. І мороз та сніг, котрі не є чимось винятковими для грудня, роботи не зупинили. Міський голова Микола Глухов минулої п‘ятниці, під час апаратної наради у виконкомі, розкритикував дії комунальників:

– Сніг пішов…зараз усе накриє, а ми там асфальт кладемо. Невже не можна було до весни зачекати? Так і будемо до весни там грюкати машинами! – обурювався мер. Він наказав комунальникам закінчити ремонт до 20 грудня.

Та чи буде користь від такого «освоювання коштів»? Вони, як уже сказано, не з міського бюджету, та це не дає право їх закопувати. На місці активного шляхобудування знаходимо й Володимира Губаря, виконавчого директора ТОВ «Каскад Трейд». Запитуємо його:

– Які ж гарантії ви даєте на цей зимовий ремонт?

– Нічого я вам не скажу, – чуємо відповідь відповідальної особи, яка «освоює» кошти, – питайте в нашого першого керівника. Після цього виконавчий директор сів у машину та й поїхав собі...

P.S. Ми пам‘ятаємо, як у 2007 році, у снігопад та при мінусовій температурі ремонтували міст. І що з того вийшло – численні ями вже навесні та прокльони водіїв. Схоже, історія може повторитися.

Ціна питання

3,8 млн грн виділено на ремонт доріг загального користування (точніше кременчуцьких шляхів, які на них накладаються). Майже всі кошти вже використані.

200 тис грн – стільки коштує ремонт вулиці Пролетарської.

(За даними ШРБУ)

Коментар

Валерій Киреєв, начальник ШРБУ (організації, яка виграла тендер на ремонт):

– Служба автомобільних доріг ще не розрахувалася повністю за цей ремонт – перераховано близько 2 млн грн. Але договори складені хитро: виконати роботи треба. І фірма «Каскад Трейд» (наш субпідрядник) працює у борг, сподіваючись, що з ними розрахуються. Бо освоїти кошти треба до кінця року. «Каскад Трейд» дає гарантію на виконані роботи. Що стосується технології, то укладати асфальт при такій температурі припустимо. Зі свого боку, наше підприємство збільшило температуру відпуску асфальту до 185 градусів замість 140.

Черга на міст.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх