Олександр Рудяк: «У мене не буде п’яних родичів за кермом»

2.04.2010, 14:45 Переглядів: 2 619
Новий очільник міліції Полтавщини, невдовзі після свого призначення начальником Полтавського Главку МВС, дав прес-конференцію. Він пообіцяв працювати задля «наближення міліції до народу», не покривати міліціонерів-перевертнів та нікому не давати зловживати знайомством із ним..
Олександр Рудяк пролив журналістам світло на своє життя поза службою: він –майстер гирьового спорту, педагог за першою вищою освітою (історія, право); професійно займається полюванням, рибалить і полюбляє керувати своїм автомобілем – Mercedes Benz 210 (2001 року випуску).

Міліції – народну довіру

25 березня полковник міліції Олександр Рудяк, невдовзі після свого призначення начальником Полтавського Главку МВС, запросив журналістів на прес-конференцію. Він наголосив, що його головним завданням буде якомога більше «завоювати довіру народу».
– В Україні міліції довіряють 17,23%, – каже Олександр Рудяк. – Якщо в Україні близько 360 тисяч працівників міліції, то виходить, що це (ті 17,23% – ред.) працівники міліції і члени їх сімей. Хотілося, щоб нам довіряло більше людей. Дуже довго в Україні проголошувався лозунг «міліція з народом», але у цьому напрямку не так багато робилося. Треба бути відвертішими, бо міліція – це і є сам народ. Це озброєний орган народу.
Головний міліціонер Полтавщини зазначив, що зі своїм приходом не збирається змінювати керівництво міських та районних відділів – 99% керівників залишаються працювати.

Про перевертнів у погонах

На думку полковника Рудяка, працівники міліції, які скоїли злочин, повинні обов‘язково притягуватись до кримінальної відповідальності і вона має бути суворішою, ніж у пересічних громадян.
– Якщо відповідні органи будуть документувати дійсну злочинну діяльність, то я буду тільки за це, – каже Олександр Рудяк. – Особливо, якщо це стосується хабарів і незаконного обігу наркотиків. Нікого з них я захищати не буду.
Блату не буде!
Начальник Главку запевнив, що не дасть нікому зловживати знайомством із ним. Ні реальним, ні вигаданим.
– У мене не буде п‘яних родичів за кермом, не буде візиток, – заявив він журналістам, – ніхто не зможе сказати, що він знає мене, і уникнути відповідальності за порушення. У Криму, де я працював, я відмовився від практики роздавати візитки – цим стали зловживати.



 
Автор: editor
Теги: Рудяк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх