Безстрокове голодування готові оголосити з 22 лютого десятки мешканців села Тахтаулового, що в Полтавській області

22.02.2007, 17:02 Переглядів: 2 199
Безстрокове голодування готові оголосити з 22 лютого десятки мешканців села Тахтаулового, що в Полтавській області.
Про це заявили близько сорока колишніх працівників Державного дослідного господарства "Тахтаулове" під час пікетування Інституту свинарства імені Квасницького, який входить до Українській академії аграрних наук.
Вимога пікетників-Українська академія аграрних наук має терміново розпочати вирішення затяжного земельного конфлікту, а також якнайшвидше погасити борги по зарплаті.
«Ми звинувачуемо у занепаді господарства керівництво Українська академія аграрних наук.

Безстрокове голодування готові оголосити з 22 лютого десятки мешканців села Тахтаулового, що в Полтавській області. Про це заявили близько сорока колишніх працівників Державного дослідного господарства 'Тахтаулове' під час пікетування Інституту свинарства імені Квасницького, який входить до Українській академії аграрних наук. Вимога пікетників-Українська академія аграрних наук має терміново розпочати вирішення затяжного земельного конфлікту, а також якнайшвидше погасити борги по зарплаті. «Ми звинувачуемо у занепаді господарства керівництво Українська академія аграрних наук. Саме за їх згодою сюди пришли нерадиві інвестори. Вони сьогодні заборгували нам за землю 164 тис зерна. 44 тис грн- місцевому бюджету. 50 тис. грн- центру зайнятості, 50 тис. грн-своїм працівникам, які вже 3 місяці не отримують зарплати»,- кажуть пікетники. “Дослідне господарство занепало зовсім. Землі не оброблені, урожай з минулого року не зібраний. Громада не отримала своїх паїв”,- заявив сільський голова Тахтаулова Олександр Пузир. Віце-губернатор Полтавської області, що опікується проблемами АПК Володимир Андрієнко заявив кореспонденту УНІАН, що «цей конфлікт має вирішитися у Києві». Для цього Президія Академії аграрних наук має передати господарство до сфери МінАПК і надалі через постанову уряду землі можна буде роздержавити. «Тоді всі отримають свою долю. В одну хвилину цю проблему не вирішити. Як найшвидше конфлікт може розрішитися не ближче ніж через півроку. Чекатимемо відповідних рішень уряду»,- каже Володимир Андрієнко. Втім колишні працівники Державного дослідного господарства 'Тахтаулове' настроені радикально і готові вдатися до голодовки та акцій громадської непокори з перекриттям трас, пікетів у Києві та навіть готові вийти всім селом зі складу України створивши власну автономію. Нагадаємо, Державного дослідного господарства 'Тахтаулове' за часів СРСР на своїх фермах утримувало до 8 тисяч свиней елітних порід та близько тисячі голів великої рогатої худоби. Зараз ці ферми розрушені. З півтисячного колективу, що працював за часів Радянського Союзу зараз залишилося у господарстві лише 28 працівників.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх