Чи буде спокій на паркових алеях?

21.04.2006, 13:04 Переглядів: 1 435
14 квітня працівники ДАІ спільно з журналістами ловили у парку водіїв, які влаштовують у ньому автостраду. А власники паркових кафе запропонували прокласти дорогу вздовж набережної. За власний рахунок..

Замість святкування професійного свята – Дня ДАІ, 14 квітня увечері, начальник міського відділу ДАІ Олександр Волков, разом із журналістами вирушив у рейд до парку, що поруч з центральним пляжем. Біля бару “Ахтамар”,  інспектори зупинили два авто з одеськими номерами. “Хлопці чого це вас сюди занесло?”, – запитуємо. “Нам порадили це кафе і сказали, як проїхати”, – пояснюють одесити. Побачивши інспекторів, навкруг починає згуртовуватись натовп.
– Парк став придатком автостради. Пройти ніде. Ви їх штрафуйте, а не попереджайте. Це ж неможливо так, – обурювалася пенсіонерка Ніна Петрівна.
– А який вихід ви бачите з цього становища?, - запитуємо.
– Нехай машини ставлять поза парком і йдуть сюди пішки. А якщо підвозять продукти, то нехай платять людям більше, аби вони їх сюди приносили чи привозили на візках. І штрафуйте їх...
Та штраф за подібні порушення мізерний – 7,50 грн. Проте майор Волков радіє, що новим Законом “Про автомобільний транспорт” передбачено більш жорсткі заходи. „Таксистам за порушення правил дорожнього руху можна анулювати ліцензії, а штрафи зростуть до 5,5 тис. грн. Думаю, найближчим часом скарг на рух автомобілів парком вже не буде. А загалом, коли розміщували кафе треба було думати...”, – каже він.
Поміж тим власники кафе “Ахтамар” та “Арарат” пропонують за власний рахунок побудувати дорогу до їх закладів і взяти на себе всю відповідальність за рух автомобілів парком. “Я пропоную побудувати дорогу до кафе паралельно до набережної за власний рахунок. Я готовий взяти на себе всю відповідальність за поїздки парком. Їх не буде. Встановимо шлагбаум. Парк закриємо. Жодна машина не проїде. Відповідні пропозиції ми вже надали владі”.
За будівництво такої дороги висловився і начальник управління капітального будівництва Володимир Зибін. Але Олександр Волков категорично проти цієї пропозиції. “Якщо буде дорога, то весь транспорт буде у парку. Зараз машина заїхала, завезла продукти, а що будемо робити, коли транспорт піде суцільним потоком?”.
Остаточну крапку у справі має поставити міська влада. Поки вона розмірковує порушників стає все більше, а незабаром літо – пора відпочинку.

За минулий тиждень працівниками ДАІ складено понад 20 протоколів на таксистів, які рухалися парковою зоною.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх