„Чистий четвер”

21.04.2006, 13:04 Переглядів: 1 778
Сьогодні православний люд за традицією чепуриться перед Великоднем, відзначаючи Чистий четвер. До цього дня газета „ТелеграфЪ” і радіостанція „Європа+” готували громадську акцію, приєднатися до якої запрошували мешканців міста. Треба було зателефонувати і запросити нас сфотографувати своє прибране подвір’я. На превеликий жаль, на цю пропозицію майже ніхто не відгукнувся, хоча саме ви, шановні, часто скаржитесь, що місто забруднене, що скрізь валяється сміття.

Перед самим випуском номера до редакції зателефонувала директор допоміжної школи, що в Крюкові, Тамара Тиха з заявкою про участь у акції. Ми виїхали за адресою вул.О.Вишні, 29/38 і побачили велике прибране подвір’я школи зі старими але охайними будівлями. В закладі навчається 110 дітей з вадами розумового розвитку. 30 із них – інваліди. Учні разом з викладачами приклали максимум зусиль, аби привести в порядок своє небагате господарство: побілили бордюри, дерева, посадили фруктовий сад, квіти, розсаду. „Ми не чекаємо, поки оголосять двомісячник чистоти, – сказала завуч Надія Соляник, – а підтримуємо лад постійно. Ось тільки не в наших силах прибрати сухі дерева, які загрожують впасти на спальний корпус. Якби знайшовся спонсор, щоб допоміг нам це зробити. А ще – нам вкрай потрібно заасфальтувати двір. Під час дощу тут повно води”.
Шановні викладачі та учні допоміжної школи, за те, що ви – такі чистюлі, слухайте у програмі „Презент” на радіо „Європа+” (106FM) привітання, яке пролунає спеціально для вас сьогодні, у четвер, 20 квітня, о 12.00 та 20.00.

Безпрецедентна акція, в якій 15 квітня взяв участь „Кременчуцький ТелеграфЪ” проходила на острові Динька. Студенти психологічного факультету університету „Україна” разом з викладачем та екологами збирали сміття після відпочиваючих. На катері відділу екології міськвиконкому його керівник Геннадій Демьохін переправив молодь на острів під проливним дощем, який лише додавав екстріму. На превеликий жаль школярів зі станції юних натуралістів не взяли на прибирання островів через погодні умови.
Однак студентський внесок теж вельми корисний. Мішки зі сміттям ледве вмістилися на іншому катері головного іхтіолога рибоохорони Юрія Ярцева, який брав активну участь у незвичайному суботнику.
От якби ще Зелений острів прибрати від сміття! Крім того, у „Телеграфа” є пропозиція до рибінспекції: ввести штрафи за забруднення території островів на рівні санкцій проти браконьєрства.

Акції „Зелена толока” дощ не завадив. За ініціативи Молодіжного Парламенту на 10 годину ранку в суботу 15 квітня молодь зібралась, щоб прибрати Набережну в Придніпровському парку. Активність проявили представники 10-ї, 11-ї, 12-ї, 14-ї, 16-ї, 18-ї, 20-ї, 22-ї та 27-ї шкіл, медичного коледжу та студентської профспілки Кременчуцького політеху. Учасники запропонували встановити на набережній контейнери для збору сміття.
Молодь не лише займалася прибиранням, а й розважалася. На парапеті влаштували „Green-драйв” з музикою та конкурсами.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх