Штрафи за самовільне будівництво зростуть

14.04.2006, 12:04 Переглядів: 2 156
Штафні санкції за самовільне будівництво незабаром мають зрости. Про це “Телеграфу” повідомив заступник міського голови Сергій Бутко. За його словами, це обумовлено тим, що інспекція архітектурного контролю, яка зараз відноситься до органів місцевого самоврядування, має перейти у безпосереднє підпорядковування державі. Відповідна постанова була ухвалена Кабміном 5 квітня.

Штафні санкції за самовільне будівництво незабаром мають зрости. Про це “Телеграфу” повідомив заступник міського голови Сергій Бутко. За його словами, це обумовлено тим, що інспекція архітектурного контролю, яка зараз відноситься до органів місцевого самоврядування, має перейти у безпосереднє підпорядковування державі. Відповідна постанова була ухвалена Кабміном 5 квітня.  Начальник інспекції архітектурного контролю Олена Лазоріва каже, що через неврегульованість у закондавчій сфері, працювати за новою схемою інспекція зможе не раніше, ніж восени. “Я вважаю, що після того, як ми перейдемо у підпорядкування держави, вимоги до будівництва стануть суворішими”, – каже Олена Лазоріва. Зараз штаф за несанкціоновані дії складає 50 відсотків від вартості будівництва. Однак визначити фізичну вартість будівництва дуже важко через брак коштів та спеціалістів. “Можливо, після реформування інспекції, штрафні санкції будуть накладатися в оподатковуваних мінімумах”, – каже Олена Лазоріва.
Зараз в інспекції архконтролю працює лише одна людина, тому, швидше за все, після реформування штати будуть розширюватись. Через брак спеціалістів, планових превірок архітекрутний контроль не робить, і виїзджає на об’єкти лише за скаргами. Минулого року інспекцією проведено 319 перевірок, знайдено 97 порушень і накладено близько 22 тисяч штрафних санкцій.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх