Ворога на кордонах Полтавщини немає, Кременчуччина приймає біженців та запускає підприємства

9.03.2022, 11:25 Переглядів: 3 463

 

У разі виявлення п’яних водіїв за кермом їхні автівки будуть вилучатися для потреб оборони

Начальник Кременчуцької районної адміністрації Олег Лєднік спростував чутки про нібито просування колони ворога на Кременчук з боку Золотоноші та закликав кременчужан не довіряти панічним фейкам та не розповсюджувати їх.

- Їх спеціально розповсюджують у соцмережах, щоб викликати паніку серед населення. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Ворог веде проти нас війну і в інформаційному просторі. На кордонах області ворожих військ немає, ситуація у районі та області спокійна, - пояснив начальник РВА.

Він наголосив, що у Кременчуцькому району доба пройшла спокійно, випадків мародерства не було, диверсійних груп ворога не виявлено. Зважаючи на закони воєнного часу, Олег Лєднік попередив, що у разі виявлення п’яних водіїв за кермом їхні автівки будуть вилучатися для потреб оборони. В інших регіонах це вже робиться, у Кременчуцькому районі поки таких випадків не було.

Зусилля районної військової адміністрації наразі зосереджені на допомозі військовим, вирішенню гуманітарних проблем та налагодженню роботи підприємств району. Зокрема, починає працювати «Лукас», вирішуються питання щодо планових вибухів на Єристовському ГЗК, щоб забезпечити роботу підприємств у Горішніх Плавнях, запускається виробництво дитячого харчування на підприємстві у Хоролі тощо.

За минулу добу до Кременчуцького району прибуло понад 3 тисячі біженців, з них 712 дітей, а виїхало з району за час війни майже 5 тисяч біженців.

За словами Олега Лєдніка, на околицях Кременчука другий день проводяться навчальні стрільби: у кар’єрі «Кварц» та на стрільбищі поблизу Деївської гори у Крюкові. Тож хвилюватися з цього приводу не варто.

Як повідомив на брифінгу голова Кременчуцької районної ради Дмитро Колотієвський, в усіх територіальних громадах району продовжується збір підписів до країн НАТО з вимогою закрити небо над Україною, щоб припинити бомбардування та ракетні обстріли українських міст.

Завершуючи брифінг, начальник Кременчуцької РВА Олег Лєднік нагадав про 208-му річницю з дня народження Кобзаря та слова з «Заповіту» Тараса Шевченка:  

Поховайте та вставайте,

Кайдани порвіте

І вражою злою кров’ю

Волю окропіте.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх