У Маріуполі – гуманітарна катастрофа: люди готують їжу на вогнищах та п’ють дощову воду

9.03.2022, 14:49 Переглядів: 1 748

 

Якщо українські війська не деблокують місто, або людей не евакуюють, у Маріуполі розпочнеться голод

Маріуполь перебуває у повному оточенні російськими військами вже більше тижня - з 1-го березня. У місті починається гуманітарна катастрофа. Через масовані обстріли у Маріуполі немає електроенергії, води, опалення та газу. Температура у квартирах, як на вулиці. Практично немає мобільного зв'язку. Про це сьогодні телефоном редакції повідомила жителька Маріуполя, якій чудом вдалося підключитися до сигналу «Київстар» на одній із вулиць міста. Три попередні дні дозвонитись їй не вдавалось.

Люди збирають дощову воду для пиття, а їжу готують на вогнищах на вулиці. Загиблих ховають прямо у дворах. Тих, кого нікому поховати, лежать прямо на вулицях, доки комунальники їх не поховають у братських могилах.

Величезна кількість будинків зруйновано. Люди ховаються від артобстрілів та авіа нальотів у підвалах та бомбосховищах.

З Маріуполя не вдається організувати «зелений коридор» - окупанти зривають домовленості та під час спроб евакуації мирних мешканців починають обстріли.

Нагадаємо, що вчора російські війська підступно намагалися скористатись розчищеним від мін «зеленим коридором», щоб прорватися до міста. Вчора ж мер міста повідомив, що під завалами знайшли 6-річну дівчинку, яка загинула від зневоднення.

Спроби евакуації місцевих жителів із Маріуполя робились також 5 і 6 березня

Росіяни обстрілювали місця скупчення людей, які хотіли виїхати з міста та зривали домовленості щодо безпечного вивезення людей із Маріуполя.

Окупанти також не пропускають до міста гуманітарний конвой, відправлений із Запоріжжя. Він має привезти жителям Маріуполя медикаменти та продукти харчування.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко сьогодня повідомив, що через блокаду міста вже загинуло 1300 людей. Російська армія почала використовувати авіабомбардування.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх