Російські окупанти вдалися до піратства – захопили українське цивільне судно

9.03.2022, 15:48 Переглядів: 1 541

 

Окупанти примусово ведуть українське рятувальне судно «Сапфір» у Севастополь

Захоплене російськими окупантами цивільне рятувальне судно «Сапфір» транспортують у порт окупованого Севастополя. Про це повідомив капітан «Сапфіру», якому дали можливість зв’язатися з Адміністрацією морських портів України. Капітан повідомив, що на борту перебувають «зелені чоловічки», які тримають екіпаж «під дулами». На судно прибув капітан окупантів, який взяв на себе функції командування, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Одеський координаційно-рятувальний центр звернувся до російських військових кораблів із позивними «Бугель-490», «Кас», «Аргумент», «Бульба», «Гусар», «Витал»:

Ви незаконно захопили та утримуєте українське рятувальне судно «Сапфір», яке перебувало в територіальних водах України в районі острова Зміїний. Ваші дії незаконні. Це прояв слабкості і класифікується як піратське захоплення. Ви порушили всі норми міжнародного морського права і ведення бойових дій на морі. Вимагаємо негайно звільнити рятувальне судно «Сапфір» і не перешкоджати його слідуванню в порт Одеса. Захоплення цивільного судна вчергове підтверджує, що в російських військових немає честі. Розв’язавши війну, ви прикриваєтеся цивільними. Це чергова ганебна сторінка вашого воєнно-морського флоту. Вам не змити цю ганьбу ніколи.

Цивільне рятувальне судно «Сапфір» перебуває на балансі морської пошуково-рятувальної служби України. Призначене для патрулювання у відкритому морі, порятунку суден, які терплять лихо, виконання морських буксирувань суден і плавзасобів, пожежогасіння, виконання підводно-технічних робіт на глибинах до 50 метрів, порятунку людей і надання медичної допомоги постраждалим. На момент захоплення судно виконувало гуманітарну місію з порятунку людей.

Дії російських окупантів кваліфікуються виключно як піратство та пряме порушення норм Міжнародного морського права та Міжнародних конвенцій безпеки мореплавства.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх