Як пройшла ніч у різних областях України

9.03.2022, 10:27 Переглядів: 1 799

 

Ситуація в Україні на ранок 9 березня

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки поінформував, яка ситуація по областях України на ранок 9 березня.

Київщина

Ворог намагався вночі зайти до Ірпеня. Атаку відбили. По Борисполю ввечері був проведений ракетний удар. Одну ракету знищили, одна потрапила у технічні приміщення аеропорту. Є поранені. За ніч було декілька повітряних тривог через загрозу авіаударів. Область готується до евакуації з гарячих точок.

Кіровоградщина

В області спокійно. Ніч без сирен.

Волинь

Ніч була спокійною.

Херсонщина

Ніч пройшла відносно спокійно.

Житомирщина

Ввечері та вночі були два авіаудари. У Житомирі зруйнована будівля гуртожитку, попередньо також було влучання в одне з підприємств міста. Ворог бомбардував м. Малин. Зруйновано декілька приватних будинків. За попередніми даними, внаслідок авіаційних ударів загинуло 9 громадян.

Запорізька область

Ворог намагається відновити наступ, здійснюючи перегрупування військ для подальшого наступу в напрямку Запоріжжя. Основні зусилля окупантів зосереджуються на створенні умов для захоплення, але темпи просування знижені, особовий склад окупанта деморалізований.

Рівненщина

Ніч була спокійною.

Вінничина

Ніч минула тихо.

Хмельницька область

Ніч була відносно спокійною.

Тернопіль

На Тернопільщині тихо.

Черкаси

Ніч була спокійною.

Львівщина

Ніч пройшла спокійно.

Чернігівщина

За ніч та ранок постійні повітряні тривоги Чернігів, Ніжин, Остер, Десна. Оборонні бої на підступах до Чернігова. Вночі російська армія обстрілювала околиці Чернігова, за попередньою інформацією, спалахнули пожежі у 10 житлових будинків.

Сумщина

Загалом в області ніч пройшла тихо, окрім Охтирського району та міста Охтирка. Їх знову бобмила російська авіація, наразі немає зв'язку.

Всю ніч тривали перемовини щодо «зеленого коридору» із Сум, які завершилися успіхом. Він буде діяти з 9 до 21 протягом 9 березня. Обійшлося без жертв, попри провокації ворога.

Полтавщина

Ніч була спокійною, вранці повітряна тревога в Лубнах.

Два етапи евакуації із Сум завершилися успішно! 5 тисяч людей і 1 тисяча приватних автівок у безпеці. Друга колона вночі прибула до Полтави. Більшість евакуйованих – наші жінки та діти, також іноземці з Індії, Китаю, Туреччини. Із Полтави люди поїхали залізницею на захід. Тим, хто захотів залишитися, надано прихисток.

Чернівці

Ніч була спокійною.

Івано-Франківськ

Ніч минула без інцидентів.

Луганщина

Обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного та Кремінної, пожежі у житловому секторі внаслідок потрапляння снарядів. Відсутній газ, частково вода та світло. Практично немає інтернету та зв'язку. Населення переходить на національний роумінг. Вдень 8 березня був потужний обстріл Сєвєродонецька. Як повідомив голова Луганської ОДА, за добу від обстрілів загинуло не менше 10 людей.

Донеччина

У Краматорську повітряна тривога. По Маріуполю - гуманітарний вантаж не надійшов. Росіяни бомбили авіацією будівлю Червоного Хреста - міжнародного і нашого, українського. У місті немає нічого - води, електрики, газу, їжі, ліків.

За Волноваху ведуться тяжкі бої, але місто знаходиться під контролем ЗСУ. Ситуація у решті області може рахуватися відносно нормальною.

Лише у Новолуганському - обстріли, пошкоджено газогін, будинки. Про жертв ще не повідомляли - немає можливості обстежити.

Одеса

Ніч минула спокійно.

Миколаївщина

Відносно спокійно. Область тримає оборону.

Дніпро

На Дніпропетровщині спокійно. Друга ніч без тривог.

Харків

Обласний центр тримає оборону, активних наступальних дій не було, вночі була поодинока атака окраїн міста з повітря. Впіймали ще одного диверсанта.

Тривають бої в Ізюмі, у Чугуєві і Дергачах є потрапляння снарядів у житлові будинки.

Закарпаття

Ніч минула спокійно.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх