Російські окупанти з початку вторгнення вбили в Україні 41 дитину, 76 – поранено

8.03.2022, 17:29 Переглядів: 632

 

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила про непоправні наслідки вторгнення російських загарбників в Україну. З 24 лютого путінські війська вбили 41 дитину, ще 76 – дістали поранення.

За її словами, з Харкова вдалося евакуювати ще 300 людей, сред них – матір із трьома дітьми, які вночі потрапили під обстріл. Один з її малюків постраждав від ударної хвилі. Жінка розповіла, що на її очах загинула сусідська дитина.

У Дергачах Харківської області росіяни завдали ударів по ліцею №3 і житловим кварталам. Загинули щонайменше троє, 15 – поранено, зокрема чотирирічну дитину.

А вранці 8 березня через обстріл у Донецькій області поранено чотирьох цивільних, зокрема 14-річного хлопця. Кількість убитих та поранених у Маріуполі та Волновасі досі неможливо встановити – ці міста заблоковані російськими військами.

Сьогодні стало відомо, що у Маріуполі від зневоднення під завалами будинку, зруйнованого обстрілами російських військ, померла 6-річна дівчинка.

У Миколаєві агресори накрили артилерією житловий мікрорайон Балабанівка. Пошкоджено 60 будинків. Більшість бомб були касетними, які заборонені у всьому світі.

– Діі? росіи?ських окупаціи?них віи?ськ є прямим порушенням Гаазькоі? і Женевськоі? конвенцій. Наполягаю, країни НАТО – закрийте небо! – звернулася Денісова до членів Альянсу.

За даними міністра оборони Олексія Резнікова, загалом підтверджено дані про понад 400 вбитих і більш як 800 поранених цивільних громадян, але ці дані далеко неповні.

Згідно з останніми даними Управління ООН з прав людини, опублікованими у вівторок, з початку російського вторгнення 24 лютого в Україні було вбито не менше 474 мирних жителів, зокрема 29 дітей.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх