Не вірте фейкам: на Полтавщині доба пройшла спокійно, а Кременчуцький район приймає біженців

8.03.2022, 10:46 Переглядів: 2 474

 

Сьогодні планується провести евакуацію вертольотів із аеродрому Кременчуцького льотного коледжу у більш віддалені від фронту регіони, і тому кременчужанам не варто не хвилюватись через звуки гвинтокрилів

Свій ранковий брифінг начальник Кременчуцької районної адміністрації Олег Лєднік розпочав із спростування неправдивої інформації, що розповсюджується по соціальних мережах про нібито знищені танки під Миргородом, стрілянину у Полтаві тощо.

- У Полтавській області в цілому та Кременчуцькому районі доба пройшла спокійно. За даними військових, на кордонах Полтавщини російських військ немає, ми продовжуємо підготовку району до оборони, - заявив начальник РВА.

Він представив новопризначеного військового коменданта Кременчуцького району підполковника Сергія Казанка, який буде забезпечувати разом із правоохоронними органами та військовими громадський порядок у районі та дотримання режиму комендантської години. Сергій Казанок має досвід такої роботи, адже 20 років тому, до скорочення військової комендатури у Кременчуцькому гарнізоні, займав посаду помічника військового коменданта.

За словами Олега Лєдніка, у районі продовжується збір підписів до країн НАТО з вимогою закрити небо над Україною, щоб припинити бомбардування та ракетні обстріли українських міст.

Усі територіальні громади району займаються прийомом біженців, збором та відправкою у північні регіони гуманітарної допомоги. За минулу добу у районі зареєстровано 2840 біженців, з них майже 700 дітей. У той же час з Кременчуцького району у західному напрямку виїхало понад 4300 біженців.

Журналісти задали питання начальнику РВА щодо нестачі дитячого харчування у магазинах та лікарнях міста. Олег Лєднік пояснив, що його виробництво потребує імпортних складових, і через порушення логістичних маршрутів виникла проблема із їх доставкою. Але це питання наразі вирішується з тим, щоби у пріоритетному порядку доставити сировину та запустити це виробництво.

Начальник РВА попередив, що сьогодні планується провести евакуацію вертольотів із аеродрому Кременчуцького льотного коледжу у більш віддалені від фронту регіони, і тому просить кременчужан не хвилюватись через звуки гвинтокрилів.

Керівник Кременчуцької окружної прокуратури Андрій Лапко повідомив, що минула доба у районі пройшла спокійно, випадків мародерства не було, кількість правопорушень навіть менша, ніж за довоєнний період. Диверсійних груп ворога у районі також не виявлено.

- Хочу звернутись до мешканців району щодо неприпустимості самосудів над затриманими правопорушниками. У нас працює правоохоронна система. Поліція на виклик приїжджає дуже швидко. Суди, прокуратура працює. Тому давайте не піддаватися емоціям, а залишатись жити у правовій державі. Не варто створювати такі прецеденти на майбутнє, - зазначив прокурор.

Наприкінці брифінгу начальник Кременчуцької РВА Олег Лєднік, прокурор Андрій Лапко та комендант Сергій Казанок привітали жінок із святом 8 березня і побажали їм скорішої Перемоги над ворогом та миру!

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх