Міський сад у Кременчуці сховають за парканом

6.05.2011, 09:03 Переглядів: 3 723
Огорожу зведуть вже до осені.
Фото: Станислав Константинов

Роботи із встановлення паркану розпочнуться вже у середині травня і триватимуть до осені. Паркан буде металевим, із візерунками. Входи у парк буде три. За головну арку на центральному вході цьогоріч не візьмуться – її відклали на потім. 

 

Влітку комплексна пам’ятка природи місцевого значення Міський сад почне обростати металевим парканом. У мерії кажуть, таким чином розпочнеться реконструкція, адже якщо парк не загородити, то немає сенсу починати його облаштування. 

– У середині травня ми розпочнемо роботи у Міському саду. Паркан буде металевий, із візерунками, які зараз у проекті. Висота забору становитиме близько 2,5 метрів. Думаю, що роботи будуть виконані протягом трьох місяців, – розповідає віце-мер Микола Воловик.

Він пояснює, що з боку вул.Чкалова, паркан ставитимуть на  існуючий парапет. Із боку прокуратури та училища, де зараз немає парапету, зроблять цоколь, на який також поставлять металевий паркан. З боку приватної житлової забудови буде спрощений варіант – паркан поставлять без кам’яного фундаменту. Входів у парк буде три. Головний вхід залишиться на існуючому місці, по вул. Чкалова. До речі, йому хочуть повернути історичний вигляд:

–  Головний вхід цьогоріч ми не робитимемо. Це велика споруда висотою із сім метрів, з цегли. Проектанти знайшли фотографії, на яких зображено як вона виглядала раніше, будемо намагались  відтворити її історичний вигляд, – каже віце мер.

Парканом цьогоріч реконструкція Міського саду і завершиться. Всі подальші роботи плануватимуть на наступні роки. Для цього переглянуть проект реконструкції природної пам’ятки, що був зроблений кілька років тому і зараз припадає пилом. Його підкорегують і визначать першочергові напрямки. Можливо, парк робитимуть частинами – одну ділянку облаштували, розгорнули будівництво на іншій. 

– На мою думку, потрібно розпочати зі знесення дерев, адже передбачається не лише спилювання, а й корчування. Потім потрібно виконувати роботи із проведення інженерних комунікацій, системи поливу, каналізації, адже проектом передбачений громадський туалет.  Потім можна займатись питаннями благоустрою, мощенням доріжок,  будівництвом споруд, передбачених проектом, фонтанчика на центральній алеї,- вважає віце-мер.

Проектом передбачалось навіть очищення озера та створення штучного острівця, однак ця ідея далека і дуже фантастична:

– Саме будівництво розбито на дві черги, – пояснює пан Воловик. – Спочатку облаштування Міського саду, а потім очистка озера, створення острівця, пішохідного мостику, зони відпочинку. Поки що ми це не обговорювали, на такі роботи потрібні великі кошти. А у нас зараз є життєво важливі питання…

В ТЕМУ

Займеться зведенням забору фірма «Каскад-трейд». Вона виборола це право на тендері, учасників було п’ять. У той час як  очікувана вартість встановлення огорожі  складала 1,3 млн грн, ця фірма запропонувала виконати роботи більш ніж у половину дешевше – за  514 тис грн.

(’’Кременчугский ТелеграфЪ’’ от 5 мая, №18)



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх