Випускники тепер готові до вступу у вищу школу

5.05.2011, 16:15 Переглядів: 2 740
Благодійний фонд «Джерело Дніпра» дав можливість розумним та активним 11-класникам навчатися на підготовчих курсах університету.
Випускники підготовчих курсів налаштовані стати студентами

Нещодавно в офісі Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» відбувалася приємна подія. Шести майбутнім випускникам різних шкіл міста вручили сертифікати про закінчення підготовчих курсів Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського.

Ці юнаки та дівчата із жовтня 2010 року навчалися на курсах завдяки програмі фінансової допомоги учням шкіл для підготовки до вступу у ВНЗ. Основним завданням цієї програми є отримання рівного доступу молоді, незалежно від соціального стану, до вищої освіти. Бажаючих навчатися відбирали на конкурсній основі. Діти із родин, які мають невисокі матеріальні статки, подавали заявки на участь у програмі, заснованій ВБФ «Джерело Дніпра». Виконавча дирекція Фонду відібрала шість учасників, при цьому враховувалися і їхні характеристики зі шкіл, і мотивація до навчання, і активна суспільна та життєва позиція. Випускники підготовчих курсів визначилися з вибором професії і тим, чого хочуть у житті – відповідно до своїх схильностей.

Маша Журавська мріє вступити на екологічний факультет.

– Хочеться зробити свій внесок у те, щоб довкілля стало чистішим, – пояснює дівчина свій вибір

Успішним керівником бачить себе в майбутньому Сергій Орлянський і тому обрав для себе спеціальність «менеджмент». Хлопець вже у школі виявив свої лідерські якості: займається у центрі дитячої дипломатії.

Роман Журихін хоче стати інженером і обрав для вступу факультет механіки університету імені Остроградського.

– Мені більше хочеться мати «робочу» професію, а просиджувати штани по кабінетах, – з гумором говорить хлопець, до речі, учасник команди КВН.

Сертифікати про закінчення навчання на підготовчих курсах та цінні подарунки вручив молоді Почесний Президент Всеукраїнського Благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимир Матицин.

– Мій основний життєвий принцип – турбуватися про майбутнє молоді. Ми сподіваємося, що ви всі вступите до ВНЗ і добре навчатиметеся. Було б чудово бачити вас серед стипендіатів нашого Фонду, – звернувся Володимир Митрофанович до випускників, побажавши удачі в житті.

Благодійний  фонд «Джерело Дніпра» другий рік поспіль фінансує програму підготовки випускників до вступу у ВНЗ. А його стипендіальній програмі вже сім років: найкращі студенти, яких визначають студентські ради вищих навчальних закладів міста, отримують персональні стипендії від Фонду. Підтримка талановитої молоді – була і залишається одним із основних напрямків його діяльності.

Почесний Президент ВБФ 'Джерело Дніпра' вручив випускникам сертифікати закінчення підготовчих курсів



 
Автор: ermakova
Теги: Матицин
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх