Депутати «сміялися» над бюджетом

20.10.2005, 17:10 Переглядів: 1 500
У вівторок депутати міської та районних рад зібралися на спільне пленарне засідання, щоб з’ясувати, за які кошти житиме Кременчук у 2006 році. Народні обранці в один голос говорили про те, «що місто загнали в глухий кут», що наші освіта, медицина, соціальна сфера і комунальне господарство кульгають на дві ноги..

Причиною скликання позачергової сесії стало те, що наступного року Мінфін дозволяє Кременчуку залишити у міському бюджеті стільки грошей, що не вистачить на задоволення навіть мінімальних потреб. Замість 151,7 млн.грн., необхідних закладам освіти та медицини на першочергові витрати (зарплата, електроенергія), нам  обрахували 97,2 млн.грн. «Плакати вже нема чого, – сказав мер Микола Глухов. – Нам залишається, як в тому анекдоті, сміятися над своїм становищем».
Взяти участь у позачерговій сесії рада запрошувала керівництво області. Однак, за словами Миколи Глухова, губернатору не дозволили прибути справи, заплановані раніше, а його заступнику пану Глушко – стан здоров’я. «Немає жодного міста в Україні, окрім Києва, яке б 92% зароблених коштів віддавало державі», – заявив депутат Анатолій Литвиненко.
Депутати визнали розрахункові показники по галузях освіти та охорони здоров’я на 2006 рік такими, що не відповідають мінімальним потребам, і вирішили звернутися за допомогою до Верховної Ради, Президента, Кабміну, Мінфіну, облради та облдержадміністрації, народного депутата Василя Гаврилюка. Вирішили бити в усі дзвони, а у разі ігнорування вимог – відмовитися від виконання делегованих повноважень. Нагадаємо, що держава делегувала місту свої повноваження утримувати освіту, охорону здоров’я, культуру та спорт. А простіше кажучи, переклала обов’язки.
Окрім цього, депутати вирішили наслідувати приклад столиці й звернутися до суду з позовом на Мінфін. «Миколо Володимировичу, ви ж тільки не забирайте позов, як би вас не вмовляли, - попереджали депутати з трибуни. – Не повзайте на колінах!»



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх