Вода замість газу та замуровані труби

3.12.2010, 12:28 Переглядів: 3 128
Два аварійні відключення за тиждень здійснило ВАТ «Кременчукгаз», і в обох з них причиною стали невдалі ремонтні роботи.

«Замечательный сосед», або Звідки вода у газових пальниках?

У ніч з 25 на 26 листопада із газових пальників плит у будинку по вулиці Толстого, 32  потекла вода.  

– Спочатку зателефонувала мешканка 4-го поверху і сказала, що у неї немає газу. А кількома хвилинами пізніше подзвонили з цього ж будинку, з першого поверху, і сказали, що в з конфорок потекла вода, – розповів Андрій Бачкір, начальник аварійно-диспетчерської служби «Кременчукгаз».

Причина ситуації – неправильний монтаж (заміна) колонки одним із мешканців верхніх поверхів, говорить він. Роботи проводилися без погодження з міськгазом. І при монтажі переплутали труби – вводи газу і води трубу. Вода потрапила в труби на одному з верхніх поверхів, стекла по стояку донизу і утворила водяну пробку в лежаку (на вводі, на газовій трубі, що оперізує будинок). Тому  на верхніх поверхах не було газу, а на першому поверсі з пальників текла вода. Газовики злили її та відновили подачу газу 27 листопада. До речі, відповідаючи на запитання читачів сайту «Телеграфа», Андрій Бачкір зазначив, що газ не міг потрапити у водопровідні труби – небезпеки з цього боку не було. Адже тиск води в будинковій системі набагато вищий, ніж тиск газу, тому він не спроможний витіснити воду.

– Мешканець, який створив цю ситуацію, оплатить всі роботи, виконані ВАТ «Кременчукгаз». Це буде коштувати дорого. Пуск газу в одну квартиру – 52 гривні (а було відключено 28 квартир), плюс витрати палива на виїзд, оплата праці людей. Зараз ми займаємося цими питаннями і виставимо винуватцю рахунок. Йому було б набагато дешевше найняти кваліфікованих фахівців для монтажу, – підкреслив Болеслав Грабовський, головний інженер ВАТ «Кременчукгаз».

 

 

 

Заховані труби

А в неділю, 28 листопада, в будинку на Занасипі (50 років СРСР, 15) аварійники теж перекрили газ: зі скаргою на запах звернувся  житель 4-го поверху. Газом смерділо в санвузлі – тягнуло з ніші для води. Виявилося, що витік був не в самій квартирі – газ поширився з комунікацій. Аварійна служба знайшла витік на вводі в будинок.

– Сам будинок обшитий пінопластом (там робили утеплення), і при цьому заклали газові труби. Якби все було зроблено згідно будівельних норм, газ би не пішов всередину будинку, його б «витягнули» назовні. Крім того, наша бригада ледве перекрила засувку, вона вся була заляпана розчином, – розповів Андрій Бачкір.

Газовики вирубали нішу в утепленні і таки «добули» свої труби, щоб провести аварійні роботи. Але проблема в тому, що всі вводи газових труб у цьому будинку замуровані при утепленні. Міськгаз зажадав від управляючої компанії «Добробит» звільнити доступ до цих труб.

Відомо, що роботи з утеплення будинку (і ще кількох будинків в рамках міської програми утеплення) проводила фірма «Влан». У міськгазі побоюються, що і в інших утеплених будинках можуть виникнути подібні проблеми. А поки що труби таки «видобули», провели випробування і подали газ всьому будинку першого грудня.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх