Новий директор спецкомбінату обіцяє зниження розцінок на ритуальні послуги

25.11.2010, 15:59 Переглядів: 5 529
У той же час, підприємці, які працюють на ринку цих послуг, скаржаться на те, що директор комунального підприємства почала «встромляти палки в колеса»….
У спадок від попереднього директора Юлії Редченко дістався кабінет з монументальними меблями. Згідно документації підприємства, вони коштували 80 тисяч гривень, каже пані Редченко. Крім цього у спадок – і штраф у сумі 560 тисяч гривень за високу плату оформлення свідоцтва про поховання. Свого часу якраз Юлія Редченко, як підприємець, писала скарги до АМК щодо високої вартості послуг спецкомбінату. Тепер історію з боргами «розгрібати» їй.
Фото: Дмитрий Бабец

Нова мітла, як кажуть, мете по-новому. Першими кроками Юлії Редченко, яка змінила на посаді директора КП «Спецкомбінат ритуальних послуг» (СКРП) Віталія Дедюріна, стало скасування наказу попереднього директора та розірвання договорів з підприємцями, що працюють на ринку ритуальних послуг.

 

Чи буде плата  «за терміновість» поховання?

12 листопада Віталій Дедюрін скасував так звані додаткові послуги – за підготовку місця поховання, підбір місця на замовлення, огляд місця-резерву «відповідності копки могил» (мовою оригіналу) та найбільш суперечливу «послугу», за яку його критикували ЗМІ та депутати – «терміновість» (якщо ховаєш день у день – плати спецкомбінату 396 грн, на другий день – 198 грн; тобто поховати людину без додаткового «збору» можна було тільки на третій день).

З 18 листопада за наказом мера на посаді директора СКРП почала працювати Юлія Редченко. Наказ про відміну додаткових послуг було скасовано. Тобто люди знову почали платити «за повітря». Чому ж так? Про це ми запитали 22 листопада пані Редченко.

– Я скасувала наказ Дедюріна, бо він був пов‘язаний з тарифами, і я мала з ним ознайомитися. Я подивилася ці тарифи з економістом, і вже сьогодні плата за додаткові послуги буде скасована, готується наказ про це,  – каже вона. – Ці тарифи були утворені штучно, для отримання прибутку. І завдяки цим тарифам куплені такі дорогі меблі у кабінет.

 

Послуги комбінату таки подешевшають

– Я звітуватиму перед мером з приводу тарифів. Мені дали дуже короткий термін і завдання перевірити, наскільки доцільно вони сформовані. Свідоцтво про поховання може коштувати 5 грн 80 коп замість нинішніх 39 грн.

Юлія Редченко обіцяє, що зменшиться й плата за резерв на кладовищах («підготовка місця майбутнього поховання»). Для учасників бойових дій буде взагалі безплатно; обіцяють знизити і тарифи для інших категорій, які нині складають на відкритому кладовищі 120 гривень і 397. Переглядатимуться і тарифи на копання могил. Юлія Редченко обіцяє, що ціна буде мінімальною. Щоправда, нових розцінок директор ще не назвала, але запевнила, що готується подати їх на розгляд виконкому.

– Прибуток від цих послуг нам не потрібен, заробляти будемо на іншому – на продажу ритуальної атрибутики та на VIP-обслуговуванні.

 

Коли дадуть працювати підприємцям?

Підприємці, які надають ритуальні послуги, скаржаться, що їх позбавили можливості працювати. Річ у тім, що відповідно до Закону «Про поховання та похоронну справу» підприємці повинні в обов’язковому порядку укладати договори з комунальним підприємством. Бо тільки воно має право виділяти місця для поховання. Відповідно, без договору підприємці не можуть оформити поховання. Хіба що приведуть клієнта за руку у стіл замовлень спецкомбінату. Хоча багато хто з людей у горі волів би позбутися такого ходіння.  

– З усіма підприємцями новий директор спецкомбінату безпідставно розірвала договори з 18 листопада, першого дня своєї роботи. Зараз працювати ми не можемо. Якщо ситуація не вирішиться, будемо скаржитися до Антимонопольного комітету, – розповідає підприємець Сергій Турбаєвський.

– Умови для приватних підприємців будуть однаковими, тарифи завищуватися не будуть, але я хочу упевнитися, що підприємці надають якісні послуги, чи є в них офіси, – коментує своє рішення про скасування договорів Юлія Редченко.

– А на якій підставі ви берете на себе повноваження перевіряти приватних підприємців? Чому ви перебираєте на себе функції податкової?

– Але ж скарги на них підуть на спецкомбінат, – переконливої відповіді ми так і не почули.  

Хоча Юлія Редченко запевнила, що нові договори з підприємцями будуть укладені до кінця тижня, якщо вони подадуть документи.



 
Теги: Дедюрін
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх