На Раківці заново відкриють ринок

18.09.2010, 08:56 Переглядів: 2 569
Він працював за радянських часів, проте вже багато років стоїть “без діла”.
Біля ринку «Правобережний» з‘явиться ще один ринок.
Фото: Дмитрий Бабец

Якийсь час на Раківці працюватимуть одразу три ринки – “Правобережний”, новий ринок, який відкриють поруч із ним, та “Крюківчанка”, що навпроти прохідної вагонобудівного заводу. Проте після зведення готелю та торгового центру, що зараз будується на зупинці «Лікарня», ринок «Крюківчанка» зникне, замість нього отоваритись можна буде у “Біллі”.

До Дня міста на Раківці відновить свою роботу ринок, який існував ще за радянських часів. Він знаходився поруч із ринком “Правобережний”, проте років п’ять вже не працює.

Тепер його береться відновити підприємство “Атлант”, яке опікується оптовим ринком, що по вул. Московській. – Це не буде новий оптовий ринок, – пояснює перший віце-мер Кременчука Олександр Биков. – Там продаватимуть у роздріб сільгоспвиробники. Також будуть представлені м’ясомолочні продукти, тим паче, що “Атлант” вирощує тварин, тож він виставлятиме на продаж власну продукцію.

Сам ринок невеличкий, будівлі, які залишились зі старих часів, відремонтували, зовні вони “оббиті” вагонкою. Віце-мер впевнений, що два ринки, які опиняться у близькому сусідстві, не заважатимуть один одному. 

У той же час ринок “Крюківчанка”, що розташований навпроти прохідної вагонобудівного заводу, має зникнути. Працівники заводу не в захваті, адже ринок “під носом” це зручно – одразу після роботи прямують туди.  

– Це тимчасовий ринок, земля під нього не відводилась, перспективи розвитку немає.  Після того, як буде завершено будівництво біля ринку,  «Крюківчанку» закриють, – пояснює віце-мер.

Певних строків, коли це станеться, немає – будівництво загальмувала криза. Коли ж готель та торгово-адмістративний центр зведуть, на місці “Крюківчанки” обіцяють зробити алею із лавочками та фонтаном.

А на одному із поверхів торгового центру розміститься супермаркет “Білла”. Тож вагонобудівникам після роботи, схоже, доведеться заходити за покупками саме туди.– На Раківці проживає 50 тисяч чоловік, а  жодного серйозного супермаркету немає, – пояснює пан перший віце-мер.

Після закінчення будівництва ринок «Крюківчанка» закриють. Замість нього з‘явиться супермаркет «Білла».
Фото: Дмитрий Бабец

Куди ще прийде прогрес

Зміни чекають і на інші кременчуцькі ринки. Критий павільйон будують на ринку “Гвардійський”, щоправда, роботи все ніяк не завершаться через брак коштів. Біля ринку “Аврора”, що на Молодіжному, у приміщенні колишнього кінотеатру розташують супермаркет “АТБ”. Будівля вже викуплена, проте коли почнуться роботи - невідомо. Серед необлаштованих як слід ринків кременчуцькі посадовці називають “Придніпровський ринок” та “Авторинок”. На думку пана Бикова, в перспективі усі міські ринки, яких зараз налічується близько 15, стануть критими.

'Кременчугский ТелеграфЪ' №37 от 16 сентября. Статья Олены Яремко 'На Раківці заново відкриють ринок'



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх