Кременчужани судитимуться з «Полтаваобленерго»

19.06.2010, 23:45 Переглядів: 2 075
У будинку № 10 у 101-му кварталі є лічильник тепла. Але у квітні (!) він нарахував людям за опалення по 14 грн за квадратний метр. (Тариф по місту в опалювальний період без лічильника складає 6 грн 36 коп.).

14 квітня мешканці цього будинку скликали збори, куди запросили й «ТелеграфЪ». Люди вирішували, як захищатися в суді від «Полтаваобленерго».

– У лютому у нас вийшов тариф за опалення майже по 15 гривень! А в такому ж сусідньому будинку вище 6 гривень (за лічильником) не було. У березні ми почали скаржитися в «Полтаваобленерго». Вони надіслали комісію і сказали, що лічильник справний. За березень була виставлена адекватна сума. Але в квітні ми найняли незалежну організацію, заплатили гроші за експертизу лічильника, і виявилося, що він таки несправний. Акт отримано 7 квітня – саме в той день, коли опалення в місті відключили. Але за квітень нам виставили рахунки – 13,80 за квадратний метр! – розповідають мешканці.

Вони сподівалися, що їхні рахунки переглянуть – лічильник направлять на експертизу заводу-виробника, а там встановлять, з якого моменту він був несправний. Однак замість цього «Полтаваобленерго» подало позови до суду на тих, хто недоплатив за опалення, бо вважав рахунки завищеними.   

Зараз люди готують зустрічні позови. «ТелеграфЪ» зв’язався з відповідальними особами ВАТ «Полтаваобленерго». Ми запитали: на чиєму ж балансі лічильник ? Чому обіцянка про заводську експертизу не виконана? Нам пообіцяли з’ясувати ситуацію і надати коментарі згодом. Відтак виникає ще одне питання: скільки теплових лічильників у місті бреше і хто за це заплатить? Про розгляд «справи лічильника» у суді «ТелеграфЪ» обов‘язково поінформує.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх