Екологія по-кременчуцьки – на третину урізана

16.01.2009, 14:07 Переглядів: 1 805
У 2009 році на екологічні потреби Кременчука грошей виділять на третину менше, ніж планувалося..

– Нам запропонували скоротити витрати на тридцять відсотків, – розповів «Телеграфу» начальник відділу екологічної безпеки кременчуцького міськвиконкому Геннадій Демьохін, – тобто на всі потреби у 2009 році планується виділити 630 тисяч гривень. Ще дві тисячі у нас залишилося з 2008 року. Ніяких нових проектів не планується. Будемо працювати над втіленням трьох основних проектів. Усі вони, перш за все, ресурсозберігаючі.

За словами еколога, на вдосконалення каналізаційних систем міськводоканалу виділяється 200 тисяч гривень. До речі, роботи вже почалися на першому Занасипі.

400 тисяч гривень підуть на придбання установки для котельні на третьому Занасипі. Вона дозволить зменшити викиди шкідливих речовин в атмосферу та заощаджувати паливо. Окупиться ця установка вже через два роки. Подібні проекти розроблені ще на дві котельні – на першому Занасипі та у 101-му кварталі. Але їхня черга настане, коли виділять додаткові гроші.

У Кременчуцькому тролейбусному управлінні цього року вдосконалять мийку – переведуть на зворотне водопостачання. Це дозволить заощаджувати на воді та зменшити навантаження на гідросферу.

– Будемо писати лист, де прохатимемо міську владу виділити гроші на придбання лабораторії з визначення забруднення від промислових підприємств Кременчука, – каже пан Демьохін. – Вона коштує 350 тисяч. Прохати гроші в обласному бюджеті немає сенсу – Полтава не зацікавлена в тому, щоб у нас була незалежна лабораторія.



 
Автор: konstantinov
Теги: гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх