Три дні без води

15.05.2008, 13:41 Переглядів: 1 989
Водоканал зіпсував нам вихідні – тікайте на дачі, панове!.
Тим, хто забув запастися водою, доведеться бігати за бочками
Фото: Дмитрий Бабец

16, 17 і 18 травня місто залишиться без води – через плановий ремонт на водоканалі. Санстанція наполягала на двох днях «відключки» замість трьох. У виконкомі вирували пристрасті з цього приводу, які врешті закінчилися на користь водоканалу.

 

Навіщо відключають
 

Валерій Медведовський, директор «Кременчукводоканалу», пояснив, що заплановано значні роботи на водогонах, мережах, насосних станціях. Загальна вартість великого ремонту – 800 тисяч гривень.

Але головна проблема – заміна засувок на каналізаційних станціях.

– Це можна зробити тільки за умови випорожнених від стоків каналізаційних мереж. А це буде тільки на вечір другого дня відключення води, – саме цим мотивував пан Медведовський необхідність позбавити місто води саме на три  дні.

 

А санстанція – проти!

– Це – надзвичайна ситуація! – заявив Віктор Самойленко, заступник головного санітарного лікаря міста, лякаючи можливими спалахами інфекцій.

Він виступив категорично проти триденного ремонту і переконував, що, ущільнивши графік робіт, водоканал може впоратися із роботами за два дні.

– Технічні можливості вирішення проблеми є – вам лише не хочеться їх виконувати,  – заявив пан Самойленко, звертаючись до представників водоканалу.

Водоканал підтримав Микола Порицький, віце-мер із комунальних питань:

– Я б не називав цю ситуацію надзвичайною, – заявив він попри те, що його день народження припадає якраз на «безводний» період…

 

На чому зійшлися

Вирішальну крапку поставив міський голова Микола Глухов: він дав добро робити відключення  16, 17 та 18 травня включно. Але поставив завдання водоканалу подати воду увечері 18 травня о 18 годині, коли люди почнуть масово повертатися із дач.

 

Корисні телефони

Водоканал обіцяє підвозити воду:
– Усі люди за заявками забезпечуватимуться водою, –  пообіцяв директор міськводоканалу Валерій Медведовський.
Воду розвозитимуть 12 бочок. Її необхідний запас водоканал триматиме у себе в резервуарах. Тож забудькуватих кременчужан, які не встигнуть зробити власні запаси, обіцяють не кинути напризволяще. Звертайтеся за телефонами:
77-99-40, 2-01-45 – диспетчерська служба водоканалу
77-97-01 – приймальня водоканалу
063 – оперативна служба контролю.

Школярам підфартило
За наполяганням санстанції, 16 травня заняття у школах скасували.
Дитсадки у «безводний» період працюватимуть, але робочий день буде скорочений. Батькам (тим, у кого є така можливість) рекомендуватимуть  не приводити дітей у групи.

Хворих розпустять по домівках
Залишать у лікарнях лише тих, кого ну зовсім не можна виписувати через стан здоров’я. Планові операції, які припадають на «безводний період», перенесли на інші дні. Проводитимуться тільки невідкладні операції. Лікарні запаслися водою.

Пожежники запасли воду у потязі
Вогнеборці максимально запаслися водою і рекомендували підприємствам ущерть заповнити спеціальні пожежні водоймища на їхніх територіях.  Таких у місті нараховується близько 300. Окрім цього, до міста підженуть пожежний потяг зі значним запасом води.  

У ресторанах – не роз’їсися
Санстанція вимагає від закладів харчування використовувати лише разовий посуд і обмежити асортимент страв. Заборонено виготовляти салати, а також м’ясні, рибні, овочеві та кулінарні вироби. Але повністю закривати ресторани та кафе ніхто не буде.
– Якщо вже заплановане весілля, куди від нього подінешся? – говорить Наталя Прокопенко, завідувач відділення гігієни харчування міськСЕС.

Перша шлюбна ніч – без води
Весіль  у Кременчуці на 16 і 17 травня заплановано аж 37, повідомили «Телеграфу» у РАЦСах. Що ж, бажаємо молодятам, щоб весільний екстрим без води став лише єдиною неприємністю у їхньому подружньому житті.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх