Скромний кошик

23.01.2009, 12:07 Переглядів: 1 850
Бюджет міста затвердили на сесії міськради. На всі галузі по мінімуму, на нові програми та розвиток міста – також..

Коштів, що спрямовують на так зване «народне господарство», цьогоріч 50 мільйонів. З них майже половина піде на виплату зарплати та енергоносії. Те, що залишиться – 34 мільйони гривень, і є гроші на комуналку, соціалку, благоустрій міста тощо. Грошей не густо – це відчули на собі всі:

– Дуже обмежене фінансування. На оздоровлення дітей та громадські роботи коштів начебто і більше, однак і путівки зростають, і мінімальна заробітна плата, – зазначає начальник відділу освіти, сім’ї та молоді Тетяна Одерій.

Вона додає, цьогоріч виділять гроші на реалізацію трьох-чотирьох соціальних проектів. 150 підлітків планують залучити на громадські роботи. Також фінансування виділятиметься на підтримку кількох громадських організацій.

У міському відділу культури проблем вистачає – і у міському Палаці культури потрібно зробити ремонт, і продовжити капремонт краєзнавчого музею, і парк «Придніпровський» чекає на реконструкцію. Митці сподіваються, що гроші на деякі з цих заходів виділять з бюджету розвитку – це 14 мільйонів гривень, які ще залишаються нерозподілені. Бо поки що на всі ці ремонти гроші не передбачені:

– 25 тисяч гривень виділять на паспортизацію холмів, тобто тих захоронень, що є у місті. І 90 тисяч гривень – це нам на всі свята та дозвілля, – каже очільник міськупрівління культури Володимир Кондрашов.

На програми з соцзахисту спрямують трохи більше мільйона. Вони підуть на матеріальну допомогу малозабезпеченим, безкоштовне харчування незахищених верств населення, поховання безрідних, пільги почесним громадянам на санаторно-курортне лікування, перевезення окремих категорій громадян на присадибні ділянки, виплату стипендії тим, кому виповнилось 100 років і більше, тощо.

Гроші надаються і на земельну реформу – буде продовжена інвентаризація освітніх закладів. На програму з підтримки малого та середнього підприємництва спрямують близько 270 тисяч гривень. Передбачені видатки на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій, заходи з організації рятування на воді. Кредитування пільговиків, якім надаються довгострокові кредити на придбання або будівництво житла, збільшать вдвічі, майже до 200 тисяч гривень.

Крім того, міський бюджет підтримає ряд організацій, зокрема організацію інвалідів і ветеранів, ФК «Кремінь» (483 тис грн.), федерацію баскетболу (70 тисяч гривень).

Очікується, що незабаром депутати зберуться на нову сесію, де затверджуватимуть бюджет розвитку (гроші, що йдуть на розбудову міста) та кошти, які надійдуть до нас з обласного бюджету.



 
Автор: yaremko
Теги: бюджет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх