Прийшов. Побачив. Захотів

4.04.2008, 21:09 Переглядів: 1 860
Нардеп Олег Бабаєв зацікавився стадіоном «Політехнік». Він хоче взяти його в оренду і зробити з нього «лялечку» – стадіон європейського класу. В КДПУ побоюються, що після реконструкції їхні студенти більше не побачать спорткомплексу – його поступово приберуть до рук комерційні структури..
Фото: Дмитрий Бабец

Почесний президент ФК «Кремінь», нардеп Олег Бабаєв має намір взяти в оренду стадіон «Політехнік» (у районі ПК «КрАЗ») та вкласти у його реконструкцію 12-13 мільйонів гривень.  Зараз спорткомплекс належить державі і перебуває на балансі КДПУ. Футбольній команді пана Бабаєва ніде тренуватися – отже, він хоче створити для неї відповідні умови. Нардеп закидає керівництву «Політеху», що стадіон прийшов у занепад: лавочки руйнуються, до туалета та душових заходити страшно…

27 березня спортсмени та викладачі політехнічного університету зібралися  на громадське обговорення щодо подальшої долі стадіону. Футболісти кричали «ура» пану Бабаєву. Найбільш емоційний дядечко навіть заволав: «Олеже Мейдановичу, рятуйте!». Головний санітарний лікар міста Віктор Акімов розповів, що й раніше хотів винести заборону щодо використання стадіону, бо він не відповідає санумовам. Викладачі вигукували з місць «ганьба вам!» і поміж собою цікавилися, скільки ж заплатили за виступи їхнім опонентам…

Стадіон «упливе» в депутатські руки?

Пан Бабєв наголошує:  він збирається реконструювати стадіон, а не забрати його. Однак викладачі КДПУ у це не дуже вірять – ну хто «вбухає» такі гроші у державне майно за просто так?! Між тим нардеп зазначив, що юридично можливість переходу стадіону з державної власності у приватну після реконструкції існує.  До того ж він не виключає, що, можливо, після капремонту стадіон відійде міському футбольному клубу «Кремінь», почесним президентом якого і є Олег Бабаєв.

– Я за те, щоб тоді  стадіон був у власності міського футбольного клубу «Кремінь», що належить нашій громаді. Нехай він буде там і це буде правильно! – відповів він на питання «Телеграфа».

Однак у КДПУ на це не погоджуються. Адже, якщо політех позбудеться стадіону, він , згідно з ліцензійними умовами, втратить четвертий рівень акредитації.

– Існує заборона надавати держоб’єкти у таку оренду приватним структурам, – зазначила заступник ректора Валентина Сергієнко. – Можна хіба що укласти договір із надання платних послуг.

Пані Сергієнко зазначила: якщо стадіон хочуть реконструювати, можливе надання меценатської допомоги. А поруч із стадіоном будуть розташовані, наприклад, пам’ятні таблички з іменами меценатів…

«Я керівництво вузу у спокої не залишу!»

У КДПУ побоюються і за долю студентів. Чи зможуть вони і надалі безкоштовно займатися спортом на стадіоні, якщо він перейде в оренду до ФК «Кремінь»?

– Вони зможуть займатися безкоштовно у тому ж обсязі, що і зараз. Це буде прописано у договорі, – пояснив пан Бабєв. І додав, що на стадіоні клубу «Ворскла», який підконтрольний йому, студенти займаються безкоштовно.
Пані Сергієнко заявила, що у неї – дещо інші відомості, і студентів не так уже й охоче пускають займатися на стадіон «Ворскла»…До того ж викладачі побоюються, що, може, на час оренди у договорі і пропишуть гарантії для студентів, однак після того, як у стадіон вкладуть значні кошти, умови можуть змінитися…

Рішення щодо стадіону не прийняте. Пан Бабаєв обіцяє зустрітися зі студентами та викладацьким колективом, провести перемовини із керівництвом вузу та «нагорі», у міністерстві. «Я керівництво вузу в спокої не залишу», – підсумував він з трибуни.



 
Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх