Школу та стадіон будуватимуть

12.02.2009, 12:20 Переглядів: 1 736
А от реконструкція музею та парку поки що зачекає.

Депутати мають затвердити бюджет розвитку міста на 2009 рік. У планах – реконструкція вулиці Леніна, будівництво школи та стадіону.

Незабаром міські депутати мають затвердити так званий бюджет розвитку – тобто, розподілити гроші, які підуть на розбудову міста. Всього цьогоріч фінансисти планують отримати на ці цілі близько 16 мільйонів гривень. Це гроші, що надійдуть від продажу комунальної землі та майна. Порівняно із минулим роком на розвиток міста отримаємо менше десь на три мільйони. Звичайно ж, під час кризи особливо масштабного будівництва не планують – об’єктів, які реально будуватимуться, а не проектуватимуться, не так уже й багато. У планах продовження реконструкції вулиці Леніна. Як зазначає віце-мер Ігор Крикливець, продовжуватимуться роботи із мощення вулиці, буде створений інформаційний майданчик, встановлені лавочки, ліхтарі.

Крупним об’єктом, будівництво якого продовжать цьогоріч, є школа-дитсадок, яку з літа зводять у кварталі 278 (район зупинки Радянська Армія). На неї збираються з міського бюджету виділити близько двох мільйонів гривень, частина коштів має надійти з держсубвенції. Очікується, що цей навчальний заклад до першого вересня буде зведено на 17%.

Також із великих будівельних об’єктів – стадіон, що зводять у «Міському саду». Загалом місто планує виділити на нього два мільйони гривень, також залучатимуться спонсорські кошти. Очікується, що вже до літа там можна буде поганяти м’яча на футбольному полі, а повністю стадіон хочуть завершити до кінця року.

Ще кошти прохатимуть з обласного бюджету: два мільйони гривень – на стадіон, п’ять мільйонів – на школу-дитсадок. Фахівці зазначають, що обласні керівники обіцяли виділити гроші на ці об’єкти, однак у якому обсязі – невідомо.

Медики фактично не отримають коштів на розвиток галузі. Півмільйона гривень їм збираються дати для реконструкції пральні дитячої лікарні – з цього року тут централізовано пратимуть білизну міських лікарень. Центр коронографії, який збиралися створити, аби мати змогу робити складні операції на серці у Кременчуці, фінансування практично не отримав. На проект реконструкції приміщення для центру збираються дати 75 тисяч гривень, тоді як на сам ремонт та обладнання коштів необхідно у десятки разів більше.

А от на комунальне життя міста грошей перепаде. У місті впроваджуватимуть програму із встановлення дитячих майданчиків, облаштовуватимуть нові ділянки під контейнери тощо. На утеплення будинків виділять два мільйони гривень.

Такі культурні об’єкти як театр, музей «відпочивають»: на розробку проекту театру – аж 5 тисяч гривень, на подальшу реконструкцію Краєзнавчого музею гроші не виділяють – поки що фахівці будуть доробляти проект. Віце-мер Василь Хоменко каже, що цього року в планах доробити фасад музею, але гроші поки що у бюджеті на це не закладаються. Парк «Придніпровський», що також чекає на реконструкцію «в прольоті» – бажаючих вкладати у нього інвестиції наразі немає, міський бюджет не потягне.



 
Автор: mudraya
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх