Нас знову лякають відключенням тепла

19.02.2009, 19:16 Переглядів: 2 129
У Кременчуці вже знижено тиск газу, а котельні «Теплоенерго», що опалюють Крюків та Занасип, під загрозою зупинки..
Тепло в оселях тепер залежить більше від погоди, а ніж від газу

Причина – десятимільйонний борг перед газопостачальниками, з них 7 мільйонів – борг кременчужан.

17 лютого тиск газу у Кременчуці, Кременчуцькому районі та Комсомольську знизили. Про це повідомив Богдан Оксененко, виконуючий обов’язки голови правління ВАТ «Кременчукгаз». Він зазначив, відповідний припис було отримано від «Укртрансгазу».

– Тиск знижено, але не дуже сильно, десь на 0,2 пункта, – каже пан Оксененко.

Він зазначає – поки на вулиці тепло, особливих проблем мешканці не матимуть. Однак якщо почне холодати, то вже при п’яти градусах морозу можуть виникати проблеми. Адже тоді споживання газу збільшиться, а його тиск менший, ніж завжди. Пан Оксененко відзначає – в цьому разі найбільше постраждають тупикові газопроводи, там газ може взагалі щезнути. Щоправда, це більше зачіпає окремі села, ніж місто.

Крюків та Занасип знов «попадають»

На такі міри газопостачальники пішли через борги Кременчука за газ. Лише комунальне підприємство «Теплоенерго», що обігріває Крюків та Занасип, заборгувало близько 10 мільйонів гривень, 7 мільйонів заборгували підприємству кременчужани. Кременчук отримав від ДК «Газ України» припис про припинення з 18 лютого газопостачання на котельні КП «Теплоенерго» у разі несплати боргів.

– Ситуація критична, і вона продовжує погіршуватися, – відзначають у мерії.

Станом на 18 лютого було ще невідомо, чи відключать котельні теплопостачального підприємства від газу – у мерії кажуть, ситуація проясниться у четвер.

Чималий борг населення і перед ТЕЦ філії ВАТ «Полтаваобленерго» – близько 30 мільйонів гривень. Однак у них ситуація краща – тепло, що виробляє підприємство – побічний продукт, його отримують при виробленні електроенергії, тож лівобережній частині Кременчука щастить більше, ніж крюківчанам.

Ми не перші

«ДК «Газ України» відпускає блакитне паливо теплопостачальним організаціям лише після повної сплати попередніх боргів і навіть вимагає передоплату за наступний місяць.

Через борги від тепла та гарячої води вже були відключені кілька регіонів – Крим, Херсонська та Донецька області. «Пощастило» і полтавчанам – 12 лютого на 17 котелень припинили подачу газу. Щоправда, газопостачання поновили у той же день – були відповідні рішення двох судів (а також втрутилась прокуратура) які вказали газовщикам, що під час опалювального сезону газ відключати не можна.



 
Автор: yaremko
Теги: тепло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 23 від 6 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх