Хвороби «наживають» у школі

20.02.2009, 15:35 Переглядів: 2 920
Половина учнів – хворі, третина – взяті на облік.

Минулого року під час профоглядів медики виявили, що майже половина школярів – 9900 учнів – хворі, а 35% (7 142) лікарі взяли на облік. Про те, що здоров’я дітей значно погіршується за період перебування в школі, свідчать результати поглиблених медоглядів за 2008 рік. Якщо у 27% хворих шестирічних дітей проблеми із зором, у 32% – порушення постави, а сколіозу майже немає, то у шкільному віці (2-8 класи) на сколіоз хворіють 13,5% дітей, на зниження зору – 51,5%, а на порушення постави – 47,7%.

– Останнім часом наша школа вимагає від медиків все можливе, а сама не робить нічого. Вона не забезпечує освітлення, не встановлює парти згідно із нормами, що порушує поставу школярів. На третьому місці – хвороби живота, а це наші гамбургери та чизбургери, – каже фахівець у сфері дитинства та материнства при міськздороввідділі.

Загалом, гарний стан здоров’я лише у 52% школярів, 39 % – задовільний, а у 9% – незадовільний.

Чим хворіє малеча?

– Майже кожен малюк віком до одного року переніс захворювання органів дихання, кожний четвертий – нервової системи, восьмий – мав аномалію. Ці цифри загрозливі, – кажуть медики.

За статистикою, на органи дихання у 2008 році захворіло найбільше – 2222 діточок віком до одного року, нервової системи – 552, хвороби ока – 259, хвороби крові – 259. Щодо смертності, то помирають маленькі діточки віком до одного року найбільше від аномалій. Цьогоріч аж 8 таких випадків, цей показник з кожним роком зростає. Через захворювання нервової системи померли троє, від нещасного випадку – 1. Одна дитинка померла через онкозахворювання, двоє – від хвороб органів дихання і ще одна – через порушення системи кровообігу. Всього за рік померло 19 однорічних діточок.



 
Автор: yaremko
Теги: школа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх