Молодь Горішніх Плавнів навчається у «Медіа Школі»

25.03.2024, 14:31 Переглядів: 720 Партнерський проєкт

Спікеркою тренінгу була блогерка Валерія Лисиця

У Горішніх Плавнях у рамках реалізації проєкту «Медіа Школа» відбувся тренінг «Блогерство — феномен сучасного суспільства». Його учасники ознайомилися з мистецтвом позування та дізналися більш про можливості і ризики соціальних мереж як інструменту спілкування й розвитку.

Захід проходив 9 березня в культурному центрі центральної міської бібліотеки. Його організатором виступив «Молодіжний парламент» за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді. Учасниками тренінгу «Блогерство — феномен сучасного суспільства» були школярі та вчителі (близько 40 осіб), які реалізують проєкт «Медіа Школа». Спікеркою тренінгу була блогерка Валерія Лисиця. У рамках першої частини тренінгу вона провела майстер-клас «Мистецтво позування». Валерії Лисиці 25 років, шість із них займається модельною кар’єрою, яку починала з модельної школи. Сьогодні вона є власницею модельної школи Unigue model project.

«За освітою я педагог, два роки працювала в дитячому садку. Я викладач із позування й дефіле більше чотирьох років. Два роки присвятила СММ [маркетингу в соцмережах — примітка редактора], розвитку особистого бренду. Обожнюю передавати свої знання, вчити інших. Мені приносить задоволення, коли роблю цей світ трохи кращим за допомогою своїх знань», — підкреслила Валерія Лисиця.

Вона зазначила, що формат її роботи з молодіжною аудиторією — теорія, практика і обговорення. Валерія Лисиця розповіла про результати свого опитування серед 100 жінок України різного віку стосовно того, чи люблять вони фотографуватися, як почуваються перед ввімкненою та вимкненою камерою. Відповідно до отриманих відповідей спікерка зробила висновок, що впевнена в житті людина не дорівнює впевнена на фото. Також розповіла, що впливає на впевненість людини під час зйомки, які помилки псують кадр. Підкреслила, що не кожна поза може підійти під образ, локацію та ситуацію, тому, виконуючи зйомку, потрібно слідкувати за її доречністю.

Валерія Лисиця закликала учасників заняття залишити в соцмережах відгук про зустріч, серед яких вона обере один та подарує дописувачу індивідуальний урок. Насамкінець заняття тренерка дала домашнє завдання. Зокрема, відпрацювати перед дзеркалом усі правила та побачити відмінності між звичним і правильним позуванням, помітити, які з цих правил підкреслюють зовнішність якнайкраще, та найближчим часом провести зйомку.

У рамках другої частини заняття «Соціальні мережі — інструмент розвитку чи місце розваг?» учасники відповідали на запитання Валерії Лисиці та обгрунтовували свої відповіді. Серед іншого мова йшла про те, які функції мають соціальні мережі. Школярі зазначали, що ці інтернет-платформи використовують для спілкування, розваг, роботи, отримання інформації. А призначення залежить від конкретного користувача соціальних мереж, мети та мотивації їх використання.

Своєю чергою спікерка поділилася з учнями своїм досвідом щодо того, як «потрапила в соціальні мережі».

«Уперше я вирішила завести сторінку в Instagram, коли почала відвідувати заняття в модельній школі. Я зробила свої перші світлини й розмістила їх там як рекламний матеріал, щоб позиціонувати себе вже як модель, — розповіла тренерка. — Мені про це ніхто не говорив. Я сама цього захотіла. І через місяць занять у модельній школі мені написала фотограф із сусіднього міста, що їй сподобалися мої роботи, і запросила мене на зйомку. З цією людиною я спілкуюся до сьогодні».

Валерія Лисиця висловила впевненість, що «той, хто хоче якомога більше розвиватися, той буде це робити». «Я впевнена, що це можливо сьогодні. Адже соціальні мережі доступні для кожного. Це дає можливість будувати та просувати особистий бренд в соціальних мережах, правильно їх використовувати для бізнесу та заробляти гроші. Головне — захотіти», — наголосила тренерка.

Разом із тим вона зауважила, що хоча соціальні мережі «це місце розваг, натхнення, але також і місце розчарувань та неприємностей, втрата дорогоцінного часу».

«За умови безпечного користування, соцмережі — це корисний ресурс для розвитку особистості й суспільства. Тут головне «вмикати мозок» і фільтрувати інформацію, раціонально використовувати лише ті сторінки в інтернеті, які надихають і розвивають вас, інакше постійне споживання контенту [інформаційного вмісту — примітка редактора] без фільтру формуватиме з вас те, що в ньому закладено», — підкреслила Валерія Лисиця.

Вона звернула увагу молоді на перевагах і ризиках наявності власної сторінки в соцмережах, вчила школярів безпеці та правилам перевірки фейкових сторінок. Також розповіла, як правильно оформити сторінку в Instagram: яким має бути зовнішній вигляд акаунта, на що звернути особливу увагу. Насамкінець Валерія Лисиця дала ще одне домашнє завдання, яке полягало у створенні сторінки в Instagram та заповненні її візуальним контентом на дев’ять дописів. Готові сторінки вона запропонувала надсилати їй на перевірку.

Учасники висловили задоволення атмосферою заходу, яка панувала під час спілкування, можливістю отримати актуальну інформацію. Дев’ятикласниця зі школи № 1 Валерія Гончаренко зазначила, що для неї ця тема була цікавою, вона значно більше дізналася про переваги, ризики та правила безпеки в соцмережах.

«Я хочу бути вчителем. Наша тренерка Валерія працювала в дитячому садку, а я мрію працювати в школі. Мені це імпонує», — наголосила учениця.

Проєкт «Медіа Школа» в Горішніх Плавнях створено організацією «Молодіжний парламент» за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді служби у справах дітей, сім’ї та молодіжної політики виконкому Горішньоплавнівської міської ради. Ініціатива реалізується в рамках програми UPSHIFT. Її впроваджує ГО «Нова Полтава» за підтримки ЮНІСЕФ.

Автор: Аліса Котова Джерело фото: «Хроніки тижня»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх